Rozsdagyár

TRÁGÁR - Albumpremier az ország legmocskosabb és legundorítóbb punk zenekarától

2016. február 15. - Felicium

12694611_1668004376750640_2916976603732804492_o.jpg

A TRÁGÁR egy teljesen ismeretlen formáció Budapestről, akik amolyan paródia banda, punk módra. Lényegében semmit sem tudni róluk. A keresztneveik kezdőbetűit ismertük meg mindösszesen a hivatalos facebook oldaluk alapján, ám ebből csak annyi derül ki, hogy négyen vannak: D Trágár (ének) M Trágár (gitár) K Trágár (bass) és R Trágár (dob). Egy biztos, ha komolyan akarod venni őket, akkor nem lesz könnyű dolgod. Végeredményben azonban nem mindennapi szórakozást nyújt az anyag.

Kedves Mindenki! Fogadjátok sok szeretettel a TRÁGÁR zenekar debütáló albumát! Nem írunk róla semmit mert nem érdemes! Jó szórakozást! Megosztani, lájkolni, szeretni, imádni ér!!!

Nem máskor, mint Valentin napján jelent meg a "Trágár Lemez" 10 tétellel, mindösszesen alig 20 percben. Tipikus velejéig romlott punk ami egyáltalán nincs túl gondolva, hiszen egy egyszerű poénnak és paródiának szánják. Ennek ellenére, nem is egy könnyen megjegyezhető fülbemászó szöveget találunk, amit hiába akarsz elfelejteni, nem megy. Egyszerűen úgy lett kitalálva, hogy pofátlan módon az agyadba másszon és addig idegesítsen, amég nem hallgatod meg újra és újra...

Egy intróval indul az egész történet, ami főként kiabálásból és az úgymond trágár szavak ordibálásából áll. Ezek után jön a "Bazdmeg Jácint" szám, ami bárkiről is szól, ha élő személy, nagyon utálhatják szegény csajt, mert annyi hideget és meleget kap egyszerre, hogy ezért már biztosan tenni kellett valamit. Zenei téren tipikus hc/punk keverék, (az a hörgés nagyon pusztít) mint ahogy a következő "Adjál pénzt a csukába" című hősies pénzkéregető eposz, bár itt már elkezdődik az a dalcsokor, melyeket a véleményem szerint mindenkinek hallania kell. Ennél a számnál még a PICSA (Hétköznapi Csalódások) zenekar is eszembe jutott néha.

Negyedik tétel a "Boldog Szülinapot Te Geci" című nóta, amit mindenkinek ajánlok. Ha valakit nagyon utáltok, ezt küldjétek neki a születésnapjára érteni fogja... (haha). Amúgy nagyon kellemes hallgatni való, ha valaki bírja az ilyesmi szövegeket, én márpedig nagyon tudom értékelni a morbid humort, így ez nagyon ott van a szeren.

Itt elérkezünk a zenekar himnuszához, ami ismételten egy nagyon jó szöveggel ellátott énekelhető poén nóta. Ez az induló biztosan sokatokat tesz majd "trágárrá", hiszen elég sok ellenérvet sorolnak fel annak érdekében, hogy más lehetőségünk már ne is legyen. Engem megvett a történet kilóra. A következő számot viszont csak a barátnőtöknek ne küldjétek el, persze csak ha megakarjátok tartani, mert itt aztán mindent megtaláltok, amit a legtöbb csaj nem akar hallani. A refrénben megérkező pornó részlet meg aztán pláne óriási ötlet volt a srácok/lányok? -tol, mert így teszi igazán átérezhetővé a nótát. Ellenben ha valakit dobni akartok, akkor egy próbát megér, ha más nem jól jártok vele... :D

Azon már talán meg sem lepődtem, hogy a következő szám címe a "Maszturbálok" címet viseli. Ha nagyon sztorit keresünk benne, akkor gondolhatjuk, hogy az előzőekben lévő csaj után, most már ez történik a főhősünkkel. Bár ennyire talán nem éri meg túlgondolni a történetet, azért érdekes párhuzam. És hát a véletlenül System Of A Down-ra hajazó "maszturbálok-maszturbálok..." vokál egyszerűen óriási! Az ezt követő "Kulázok" dalról nem mondanék túl sokat, mert a cím már magától beszél és hű a Trágár zenekar nevéhez.

Az utolsó előtti tétel egy ballada, hangulatos gitártémával indul, ami beleég az ember agyába és majd 2 percig folyamatosan zakatol. A szövegről már nehezebb nyilatkozni, mert... hogy struccal kefélni??? Na ne már! Én itt dobtam el az agyam végleg. Egyszerűen óriási a dalszöveg, nem lehet vele betelni. Ha valaki használta már a címben említett cuccot (és persze én erről mit is tudnék...) akkor azért valószínűleg jókat mosolyog a történteken és talán megpróbál visszaemlékezni, meg történt e már vele is. Ha mégsem emlékszik rá tisztán, most itt egy opció, hogy vajon mi is történhetett... jó szórakozást...

Az outro hozza az intróban már tapasztalt érzéseket és tapasztalatokat és elrepít minket az utolsó leütésig. Összegezve a történetet, nehéz megszólalni. Én onnan közelítettem meg őket, hogy semmiképpen sem szabad komolyan venni. Ennek következtében óriásit szórakoztam és vagy majdnem tízszer végighallgattam az egész korongot. Jó poén volt, tele vadabbnál vadabb ötletekkel. Reméljük lesz még folytatása, mert jó kiszakadni a hétköznapokból és meghallgatni egy ennyire szürreális dalcsokrot. Ami talán nem is annyira szürreális mint amennyire gondoljuk? Ez a kérdés maradjon a kommentelőkre és mindazokra akik végighallgatják ezt 10 nótát. Kíváncsiak vagyunk ti hogy látjátok, lehet igazságtartalma vagy csak egy óriási hülyéskedés végterméke ez a Trágár Lemez? Letöltés ITT!

?/10 (nem lehet őszintén lepontozni, 10 és 1 egyszerre :D )

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3810418546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása