Rozsdagyár

SONS OF BALAUR - Képzelt zenekar egy norvégiai erdőből

2016. szeptember 22. - Kovenant

sob.jpg

Érdekes kísérletbe fogott a francia Season Of Mist kiadó: a Realm Of The Damned horrorképregényben szereplő képzeletbeli norvég black metal horda, a Sons Of Balaur mögé valódi zenészeket bérelt fel és most kiadja a "csapat" bemutatkozó lemezét is. Október 14-én érkezik "Tenebris Deos" címmel a debütalbum és bár az egész koncepció vicces, a zene és a megvalósítás nagyon is komoly.

A történet szerint a szörnyek átvették a hatalmat az egész világ felett, miután a Vatikán utolsó, a paranormális jelenségek elleni védelmi vonalát, a Kongregációt is lerohanták a sötétség természetfeletti erői. Minden hős meghalt vagy eltűnt: a maradék kevesek, a kárhozottak sem vállalják fel a harcot, hanem menekülnek. Egyikük, Alberic Van Helsing, az egykorvolt szörnyvadász immár prédává vált, őt üldözik végig Amerikán saját hajdani zsákmányai. 

graphic_cover.jpg

De Norvégia legsötétebb és legészakibb erdei mélyén egy apokaliptikus gonosz ébred fel mély álmából és ismét Van Helsingre vár a feladat, hogy megmentse a világot. A neogótikus díszletre emlékeztető, véráztatta, romokban heverő Európába visszatérve természetesen sorra találkozik a legförtelmesebb kreatúrákkal, melyeket ember csak kitalálhatott.

album_cover.jpg

A képregényben feltűnik (szereplőként!) a Behemoth, az Emperor, a Mayhem, a punklegenda The Damned és természetesen szerephez jut a norvég black metal, csakúgy, mint a brit zenei gyökerek is. A képzeletbeli norvég fekete fém brigád pedig a fikció erdejéből betört a valóságba: az Invocation című daluk klipjét az ismert román képzőművész, Costin Chioreanu készítette. 

Természetesen rajzfilm is készül már a képregényből: a szereplők (vámpírok, vérfarkasok, Van Helsing és természetesen Frankenstein homonculusa) hangját mind jól ismert metalzenészek személyesítik meg. David Vincent (a Morbid Angel volt tagja), Dani Filth (Cradle Of Filth) és Jill Janus (Huntress) is feltűnik majd. Addig is itt egy rövid ízelítő:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6211736263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása