Rozsdagyár

TUKKER BOOKING - Ezúttal experimentális hip-hop az USA-ból

2017. április 16. - Felicium

dalek.jpg

Május 9-én a Tukker Booking egy nem mindennapi bulit fog elhozni Nektek, ahol nem más fog fellépni, mint az experimentális hip-hop atyja: dälek.
Az eredetileg '98-ban alakult akkor még 2 tagú formáció ötlete Will Brooks (Mc Dälek) és Alap Momin (a.k.a. The Oktopus) agyából pattant ki, majd Joshua Booth beszállásával állt össze véglegessé a produkció.
A szövegekért Mc Dälek, a produceri teendőkért pedig Momin volt a felelős. Az évek alatt több DJ-vel is dolgoztak együtt, mint DJ Rek, Motiv, illetve still.
Pályafutásuk során 4 lemezt adtak ki Mike Patton kiadójánál (Ipecac), amelyek közül az "Absence" volt a legsikeresebb a drone-os, elszállós, magával ragadó zajos, gyári hip-hopjával és társadalomkritikus szövegeivel. A politikus hangvétel mindvégig jellemezte a teljes dälek életművet.
A 4 Pattonos lemez mellett számtalan kooperáció, single és split (+ 2 teljes lemez) köthető a nevükhöz, amivel letették az alapokat a műfajon belül.

2011 - 2015 között egy átmeneti szünet volt a zenekaron belül, de Will Brooks újból életre hívta a däleket immáron újabb tagokkal (Dj Rek és Mike Manteca) és rövid időn belül ki is adták a legutóbbi lemezüket a Profound Lore (!) ("Asphalt for Eden") égisze alatt, ami egy óriási visszatérő anyag lett a részükről.
Viszont tavaly az Ipecac újra leszerződtette őket és a soron következő nagylemez már az ő nevük alatt fog kijönni.
Zenei stílusukat nehezen lehetne belőni, de a korai Public Enemy, mint kiindulási pont elég jól megközelíti a koncepciójukat, hiszen egy nem megjátszott vehemenciát, energiát közvetítenek, amit sajnos sok mostani rap / hip-hop produkcióban nem találunk meg. Élőben hihetetlen atmoszférát tudnak teremteni, ahol még súlyosabban érvényesülnek a gépies, zajos effektek és a mondanivaló, amivel bírnak. 

Dälek eddig rengeteg különféle zenekarral, előadóval osztotta meg a színpadot (pl: a Toollal is turnéztak!), és ez is csak azt erősíti, hogy nem hagyományos alapokon nyugvó hip-hop projekttel van dolgunk, hanem egy mindenen túlmutató nagybetűs zenén. Nem ez lesz az első itthoni fellépésük, de az biztos, hogy a mostani óriásit fog szólni, amit jó sokáig emlegetni fog mindenki, aki ellátogat a Dürer Kertbe.
 
Az eseményre elég patinás felhozatal gyűlt össze Willék köré.
Hazai oldalról Zomblaze fogja bemelegíteni a színpadot, majd a Drone Drugs-N-Harmony fog egy közös kollabet tolni a dUNA zenekarral, amit kifejezetten erre a bulira raktak össze a srácok.
Külföldi részről Kanadából nézhetitek meg Jack Moves produkcióját, ami egy beatbox parádé lesz a köbön, illetve a görög Blame Kandinsky fog egy kőkemény szettet nyomni a matekos metal/hc kedvelőinek.
 
A sok zenekarra való tekintettel a buli pontosan este 7-kor fogja kezdetét venni!
A belépő: Elővételben (Wave - Hanyag Elegancia): 2800 HUF, Helyszínen: 3500 HUF
 
Nézz meg minden bandát és ne maradj le az év bulijáról!"
 
ESEMÉNY:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr10012424467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása