Rozsdagyár

Vajdasági underground élet II. - THE FATHER OF SERPENTS, TOMUSZ, BEGUSTOSTOP

2017. május 16. - blackgnes

kop-maj-rini.jpg

A második felvonás, mely igazából már a 11. koncertkupac volt a zentai Rin-tin-tinben. Most is, mint ahogy a szokás tartja, szombat este, becammogás, sör, havonta látott barátokkal való beszélgetés (akik minden esemény alkalmával egyre többen vannak) és zene!

Szomorú tény, hogy az eseménysorozat most egy kicsit elmegy nyári szünetre és majd szeptember-októberben jön vissza hozzánk. Hisz mindenkinek kell egy kis pihenés, így a szervező skacoknak is.

A nagy szünet előtti kínálat is rendesen odatette magát. A belgrádi The Father of Serpents kezdte az estet. S nem is akármilyen minőséggel. Szerbiában ezen együttes tagjai nagyon elismert zenészek. Mindenki játszik másik-másik bandában is, akik éppoly minőséget hoznak a hazai színtérre, mint ebben a formációban. Szépen magyarul megmondva hallani és érezni, hogy hozzáértő személyek csinálják amit csinálni kell.  2014-ben alakult a banda és két év után megjelenítették az "Age Of Damnation" ízelítőjét, amit már nagyon várunk. Nagyon doom, nagyon gothic, nagyon sötét, nagyon király.

15672933_1826826760863301_8047286015086841643_n.jpg

Majd később amikor már mindenki be-doomolt, jött a sötétebb black, a feketébb dark, hc Tomusz, egyenesen Szegedről. Úgy látszik, ez a 2014-es év sokak számára nagy dolgokat hozott, mivel ők is ezt a dátumot nyilvánítják megalakulásuk évének. Az érdekesség az, hogy kezdetben az első két albumot ("Vicious Circle", "Escape") teljesen Nagy Miklós kreálta, majd a harmadikat is szintén ("Tél") csak már keresett hozzá zenészeket is... majd ezek után lángra kapott a szegedi földalatti zene. Amit szombaton is megmutattak nekünk, csak úgy izzott a levegő a sötét hc-től. Hozzátenném, hogy annyira pankok, hogy ilyen pank-bandaképpel szolgáltak nekem. Mindenesetre nem kell azt hinni, hogy ez a "pankság" minőségtelenséget mutat a zenéjükben, sőt, épp ellenkezőleg!33086191152_146dab6b27_b.jpg

Eljött az utolsó zenekar is, a közönség tántorgott, a cigarettafüst mindent beterített, brutál meleg volt, de a "MAG" nem hagyott alább. Akkorát zúztak a BegUstoStop zenekarra az agresszióra kiéhező, sörtől bűzlő fiatalok, hogy az a körömnyi hely mintha ezerszer nagyobb lett volna. Ez a death/grind banda is Belgrádból jött fel hozzánk, hogy szétzúzzuk egy kis időre utoljára magunkat. Mint kiderítettem, ők is tapasztalt zenészekből álló banda, akik megpróbálkoztak már sok együttesben (Kramp, Azazel, Intakt, Anality, Bottox, Soul in Cage, stb.). Így 2015 évében megalakultak ők is, legelőször is saját maguk szórakoztatására, az idő tartalmas eltöltésére, de mint ezt észre lehetett venni, nem csak saját maguknak tetszett a zenéjük, hanem nekünk is! Össze is dobtak egy király EP-t tavaly, amely a grind bandáknál megszokottan hasonló "I Shit On This World" nevet kapta.

17554024_1901961793413700_2609292124575900628_n.jpg

Összevetve ez az utolsó buli (egy időre) a nagyon friss zenekaroké volt. Amivel soha sem volt baja ennek a Délvidék szerte lévő jó pár underground embernek, mivel meglepően, nagyon barátságos módon nyitottak. Még akkor is, ha egyik-másik zenekar nem a legminőségibb, nincs fujjogás, meg színpadról lekiabálás. Ezt szeretem "magunkban". Ezért szeretek közéjük tartozni. Ezért érzem otthon magam közöttük. Szerintem nem mondok nagyot azzal, hogy sok embernek sokat számít ez a havi megőrülés, ez a családias légkör. Nagyon remélem, hogy sok ilyen koncertcsomagról írhatok még így, szívvel-lélekkel. Hajrá 200 grama - 200 dinara, hajrá Ashen Epitaph (és más közreműködők), hajrá Rin-tin-tin, hajrá vajdasági földalattiak!

Elérhetőségek:

The Father of Serpents:

tfosofficial@gmail.com

 https://www.facebook.com/thefatherofserpents/

Tomusz:

https://tomusz.bandcamp.com

https://www.facebook.com/tomuszband/

BegUsToStop:

begustostop@gmail.com

https://begustostop.bandcamp.com

https://www.facebook.com/begustostop/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7512508263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása