Rozsdagyár

A38 HAJÓ - Wednesday 13 és Combichrist közös koncert

2018. július 10. - Felicium

28958565_1729635780413320_853704490442817536_o.jpg

A nyár közepén tér vissza az A38 Hajóra a Combichrist. A norvég-amerikai aggrotech zenekar és közönsége nem először találkoznak a Duna partján, hiszen pokoli elektróbulijukkal már többször kiugratták a hajót a Duna andalítóan ringató hullámaiból. Ezúttal a Murderdolls egykori énekese, Wednesday 13 is játszik majd saját zenekarával (lemezkritika) a július 25-ei koncerten, a nyitócsapat pedig a Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club lesz.

A techno dinamikája, a power noise zajos, torz hangzása és a darkwave zene depresszív, melankolikus témaválasztása: ebben a hármas kereszteződésben jött létre az aggrotech vagy hellectro névre hallgató nyers, elektronikus zenei műfaj, melynek egyik képviselője a norvég énekes, Andy LaPlegua által amerikai zenészekkel közösen alapított Combichrist. A 2003 óta működő csapat mind a lemezeken, mind élőben igazi fékevesztett zenei szörnyetegként viselkedik, és a dalszövegeket nézve sem visszafogott: a What The F*ck Is Wrong With You People? és az Everybody Hates You albumcímek röviden össze is foglalják a zenekar társadalomkritikai pozícióját és szemléltetik a témaválasztást.

combichrist_01_oliverrath_kopie.jpg

A csapat zenéje nem áll távol a Nine Inch Nails vagy éppen a Rammstein világától (velük egy teljes turnét is lenyomtak Andy-ék pár éve), de talán egy fokkal brutálisabbak a szövegek és a dalok is. Legutóbbi, hatodik lemezük a 2016-os This is Where Death Begins, melyet Vlado Meller hangmérnök (RHCP, Slipknot) kevert. A lemezen nagy hangsúlyt kaptak a gitárok, melyek a dobokkal és az elektronikával találkozva igazán elemi erőt képviselnek.

Az A38 Hajón tartott bulik egyik jellemzője, hogy ha elég sokan ugrálnak egy ritmusra a koncertteremben, akkor a fedélzeten állók is jól érezhetik a hajó ütemes ringatózását a vízen; a Combichrist koncertek alatt azonban kis túlzással már kapaszkodni is kell. Valószínűleg most júliusban is ez lesz a helyzet, hiszen a turné neve (Everybody Still Hates You) alapján a zenekar valószínűleg előveszi jópár, évek óta bejáratott slágerét is. A Maggots At The Party című, természetesen kellően felkavaró vizuális tartalmú videót itt nézhetjük meg:

Ezen a turnén a rajongók akár a koncert előtt és után is találkozhatnak a bandával, ugyanis a Combichrist VIP csomagokat is kínál a normál jegy mellé. Az afterparti csomaggal meglátogathatjuk a csapatot a turnébuszban, egy posztert és egy laminált passzt is kapunk, és persze rengeteg fotózási és autogram lehetőséget. Ezen kívül kérhetünk egy ajándék dedikált cintányért és egy közös fotót a srácokkal a színpadra lépés előtt, de akár a crew tagjává is válhatunk egy napra: ebben az esetben korai belépésre vagyunk jogosultak, a buszban és a backstage-ben lóghatunk a bandával a koncert előtt, és a színpad oldaláról nézhetjük végig a műsort.

A hazai közönség számára a mostani koncert a turnévendég miatt is különleges, hiszen az egykori horror-punk supergroup, a Murderdolls énekese, Wednesday 13 nagyjából 10 éve játszott utoljára Magyarországon. Wednesday tavaly nyáron adta ki hetedik, Condolences című lemezét a Nuclear Blastnál, amely a mostani koncert gerincét alkotja majd, természetesen válogatott régi slágerekkel körítve. A főhős elmondása szerint már nagyon várták a Combichristtal közös turnét, amit hosszú ideje próbáltak megszervezni, hiszen a két csapat zenéje és megjelenése alapján is pokolian jó párost alkot. Wednesday 13 és zenekara szintén kínál VIP belépési lehetőséget, amivel korai belépést, ajándékokat, találkozási lehetőséget és közös fotózást kaphatunk.

wednesday2017a.jpg

A július 25-ei estén egy Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club mutatkozik be a nyitózenekarként az A38 Hajón. Ők a nyár végén megjelenő, Scary World című lemezük új dalait hozzák majd. Ezek egyike a Candy Coated Suicide, aminek a videóklipjében azt láthatjuk, ahogy mackós alkatú duracell nyuszik püfölik a szintiket, az előtérben pedig egy piros hajú, 26 éves „rossz kislány”, Emily Kavanaugh mesél a cukorsokk káros hatásairól, miközben egy láncra vert plüssmacit húz maga után, és mindenkinek nagyon megszaladt a szemhéjárnyalója – nincs több kérdésünk:

a Negative Art Prod. bemutatja: Everybody Still Hates You Tour
2018. július 25., szerda 19 óra
Budapest, A38 Hajó
Combrichrist, Wednesday 13, Night Club koncertek
Belépő: 6000 Ft.
Jegyek kaphatók az A38-on, a CD Pince, Headbanger, és Wave üzletekben, valamint online a https://tixa.hu/combichrist_wednesday13_a38 címen.
Combichrist VIP jegyek kaphatók a https://combichristvip.bigcartel.com/ oldalon. Wednesday 13 VIP csomag kapható a http://store.officialwednesday13.com/ oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.combichrist.com/
http://officialwednesday13.com/
http://nightclubband.com/

https://www.facebook.com/negativeartprod/
https://www.facebook.com/events/624515991213171/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9414104727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása