Rozsdagyár

P.MOBIL - Kettős lemezmegjelenés és nagykoncert a Barba Negra Trackben

2018. július 31. - Felicium

p_mobil_veletek_cover_2000.jpg

Speciális kiadványokkal lepi meg rajongóit hazánk egyik legpatinásabb hard rock zenekara, a 45 éves P.Mobil. A hanglemezrajongók legnagyobb örömére, a koncert 40. évfordulójára napvilágot lát a zenekar legendás koncertfelvétele dupla vinyl formátumban. Hogy a CD-k kedvelői se szomorkodjanak, megjelenik egy háromszámos CD, melyet a zenekar aktuális felállása rögzített. Mindkét kiadvány a 2018. augusztus 11-én, a Barba Negra Trackben rendezendő P.Mobil nagykoncerten debütál (facebook esemény).

Mai fejjel felfoghatatlan, hogy a P. Mobil a hetvenes években nem készíthetett nagylemezt. A sikeres turnék, a hatalmas rajongótábor, a teltházas koncertek ellenére a zenekar legklasszikusabbnak mondható felállása a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat akkori vezetésének jóvoltából csak kislemezig juthatott. Sokan mondták már a 80-as években is, hogy tartalma alapján az 1978 október 26-án, a Láng Művelődési Központban adott koncert dalainak kellett volna alkotnia a zenekar első nagylemezét. Az előadásról szerencsére jó minőségű hangfelvétel készült és 1999 tavaszán a sors igazságot szolgáltatott a P.Mobilnak: végre napvilágot láthatott „Az első nagylemez”. A dupla nagylemezre felkerült a második CD-kiadás két bónuszdala is. A CD-n korábban tévesen tüntették fel, a felvételek nem demók, hanem a koncert előtti soundcheck/hangbeállás anyagai. A koncertet ugyanis nem sávosan, hanem "műfejes" technikával rögzítették. A felvétel úgy készült, hogy a keverőpultnál elhelyeztek az emberi fülek távolságának megfelelően két mikrofont. Így a felvételre pont az került, amit ott a helyszínen lehetett hallani közönségzajjal együtt, ezért hat olyan természetesnek és élőnek. A hangfelvétel technikai korszerűsítését Rozgonyi Péter végezte az r27 Stúdióban 2018 tavaszán. A koncertfelvétel dupla vinylen, 500 darabos, korlátozott példányszámban jelenik meg. A kiadvány megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

p_mobil_az_elso_nagylemez_lp_latvanykep_1.jpg

A CD-t a zenekar jelenlegi felállása rögzítette. A 3 számos kislemezen helyet kapott az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című slágerének rockos átirata, mely az utóbbi idők P.Mobil koncertjeinek egyik kihagyhatatlan darabja. Sík Sándor Az Andocsi Máriához című verséhez Szebelédi Zsolt komponált gyönyörű, bluesos hangvételű dalt. A kislemez zárófelvétele a 2017 nyarán, a Várkert Bazárban rögzített Fellegajtó nyitogató című népdal Mobilosított változata. A dalt Szebelédi Zsolt énekli, hegedűn közreműködött Kézdy Luca. Az első 1000 darabot a zenekar minden tagja ellátja kézjegyével.

Nagykoncert és lemezmegjelenések: 2018. augusztus 11.
Bolti lemezmegjelenés: 2018. augusztus 13.

Dallisták
Az első nagylemez – dupla LP

A-1. Intro
A-2. Kétforintos dal
A-3. Főnix éjszakája
A-4. Tűzimádó

B-1. Honfoglalás I-V.

C-1. Maradsz, aki voltál
C-2. Lőj rám!
C-3. Forma 1
C-4. Pokolba tartó vonat

D-1. Menj tovább
D-2. A király
D-3. Utolsó cigaretta
D-4. Lőj rám! (hangbeállás)
D-5. Forma 1 (hangbeállás)

Veletek – single CD

  1. Nélüled (Ismerős Arcok átirat)
  2. Az Andocsi Máriához
  3. Fellegajtó nyitogató

p_mobil_veletek_flyer_kicsi.jpg

A kiadványokat gondozza a GrundRecords
Facebook: facebook.com/grundrecords
Instagram: instagram.com/grundrecords

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8314153093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása