Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ - A zenekar is vállalkozás

2019. augusztus 12. - Kovenant

hangfoglalo_7.jpg

A zenekari működés alapjai minden esetben átgondolt pénzügyi kereteken nyugszanak. A zenei ötletek megvalósításához, stáb, turné és egyéb kiadások finanszírozásához ugyanannyira szükség van egy jól működő gazdálkodó szervre, mint a bevételek kezeléséhez. Induló produkcióként mindenképp érdemes könyvelő segítségét kérni a kezdeti lépésekhez, például ahhoz is, hogy milyen vállalkozási formában érdemes elindulni a zeneipar rögös útján.

A Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogram keretében a Hangfoglaló Program és a Majdnem Híres Rocksuli létrehozott egy eddig tizenkét részből álló tudástárat, mely körbejárja a zenei menedzsment legalapvetőbb kihívásait - és egyben megoldást kínál a felmerülő nehézségekre. 

A videosorozat nagy segítség lehet az alakuló formációk és az azokat képviselő menedzserek számára, akik így már a kezdetekkor fontos lépéseket tehetnek egy egységes és átgondolt zenei márka felépítéséhez, a szerzői jogdíjakkal kapcsolatos kérdések feltérképezéséhez vagy akár a pályázati struktúra megismeréséhez. A Hangfoglaló Program Miniakadémiája átfogó, bárki számára ingyenesen elérhető videosorozata több szempontból is hiánypótló: ilyen típusú, magyar nyelvű információs anyag eddig még nem készült.

A Hangfoglaló Miniakadémia előző évadának részeit összegyűjtöttük az ALÁBBI cikkben. A teljes sorozatot pedig ITT éritek el Youtube-csatorna lejátszási listájában. A videókhoz a szakmai segítséget a Majdnem Híres Rocksuli szolgáltatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2215005860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása