Rozsdagyár

MARCO HIETALA - Szólólemezével koncertezik Budapesten a Nightwish basszerosa

2019. szeptember 19. - Felicium

marko_hietala1_andrea_beckers.jpg

Marco Hietala a kortárs heavy metal zenészek aktív és sokszínű képviselője. A bő 35 éve aktívan zenélő finn basszusgitáros és énekes hatása megkérdőjelezhetetlen a szimfonikus metal színtéren, hiszen a Nightwish tagjaként végzett zeneszerző munkája döntő hatással van az együttesre, énekhangja pedig Floor Jansen orgánuma mellett is megőrizte jelenlétét, fontosságát.

Ahogy a Nightwish több más tagjának is, Markónak is vannak saját, illetve másodállású zenei projektjei. Azonban míg például Emppu Vuorinen”csak” 2002-ben alapította meg a Brother Firetribe-ot, Marko zenekara, a Tarot még a Nightwishnél is öregebb, hiszen hivatalosan 1982 óta működik.

Idén azonban nem e két csapat egyikével, hanem egymagában készített nagylemezt a nagyszakállú basszusgitáros: a személyes hangvételűre sikerült Mustan Sydämen Rovio májusban jelent meg, és akusztikus, valamint prog-rock dalokat egyaránt tartalmaz, amelyek finn és angol nyelven is kiadásra kerülnek. Az Isäni ään című dal videóját itt láthatjuk:

A 12 állomásos turnén Markót Anssi Nykänen dobos, Tuomas Wäinölä gitáros és Vili Ollila billentyűs kíséri. Budapesten február 11-én játszanak, a Barba Negra Music Club színpadán. Előttük egy fiatal finn heavy metal csapat, az Oceanhoarse mutatkozik be: Death Row Center című videójukat itt láthatjuk:

A Concerto Music bemutatja: Marco Hietala – Tour Of The Black Heart 2020:
2020. február 11., kedd 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Marko Hietala, Oceanhoarse koncertek
Belépő: early bird jegyek 4900 Ft, normál elővételes jegyek 5900 Ft, február 1-től 6900 Ft.
Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu weboldalakon, a Ticketportal hálózatában, továbbá a Headbanger és CD Pince üzletekben.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://www.facebook.com/pg/MarcoTapaniHietala
https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/387507605202844/

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7815111008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása