Rozsdagyár

METAL HALLOWEEN - Idén 3 napon keresztül két helyszínen 23 zenekar

2019. október 11. - Felicium

mh-banner_1.png

Idén is megrendezésre kerül a lassan hagyománnyá váló Metal Halloween Budapesten, mely ezúttal október 31. és november 2. között három napig fog felsorakoztatni 23 zenekart. A buli első két napja az S8 Underground Clubban, míg a harmadik a Dürer Kert középső termében kap helyet. A szervezők mindhárom napon féláras belépőt biztosítanak ismét a teljes jelmezben érkezőknek, hogy kreativitásra buzdítsák a közönséget.

Első nap // S8 Underground Club
2019.10.31. – Behopp: 1200 // 600
Esemény és teljes bontás: ITT

Az első napon is már válogatott stílusarzenállal várja a nagyérdeműt összesen 9 zenekar 2 teremben. A háromnapos őrületet az újra-aktivált, hamarosan új lemezzel jelentkező Snailgardn fogja megnyitni elektronikával tűzdelt progos-poppos fúziójával. Őket követi majd a tavalyi S8 Tehetségkutató nyertes, a dabasi Waiting For Violet. Zenéjüket egy nu-metal gerincen nyugvó alternatív atmoszféra lengi körül itt-ott progresszív elemekkel fűszerezve, női énekessel. A Flout a tavalyi S8 Tehetségkutató harmadik helyezettje, akik a magyar nyelvű metalcore egyik legígéretesebb feltörekvő produkciója. A kétéves formáció az első nagylemezén dolgozik, mely a Hammerwolrd magazin mellékleteként fog megjelennni jövő februárban. Az elmúlt egy évben megfordultak már a legtöbb budapesti klubban, valamint jelenleg a New Friend Request turnéján vendégeskednek országszerte. A szintén budapesti, metalcoreban utazó Heedless Elegance ötösfogat a herendi Öröm a Zene tehetségkutató nyertese, akik májusban megjelent első nagylemezükkel házalnak aktívan a budapesti klubéletben, megjárták már a Balkan Metal Meetinget Tuzlában és nemrég vendégeskedtek a To Kill Achilles előtt is. Az Over My Dawn legégysége (és leánysága) pusztító alpári radcore zenével fog kedveskedni a nagyérdeműnek. A szolnoki zenéjét mélyre hangolt dögös riffek, rap és scream egyvelege, dallamos refrének, valamint biográfiájuk szerint egy kis vidéki suttyóság jellemzi. A nagytermet a dánszentmiklósi Needless fogja zárni, akik 2014 óta gyúrják a dallamos trash/death vonalat progresszív elemekkel, mindezt egy atmoszférikus black metal köntösben tálalva. Első nagylemezünk a Heresy idén júniusban jelent meg.

A nem titkoltan főleg Parkway Drive és Killswitch Engage ihlette klasszikus metalcore Leaves of Autumn fogja nyitni az estét a kisteremben, utánuk két hódmezővásárhelyi zenekar lép még fel, a punk-rock-metalcore vonalon mozgó WTTD és a trash/hardcore  Volumefeeder akik 2019 februárjában megjelent "The Element of Fire" című albumukat fogják elhozni..

Második nap // S8 Underground Club
2019.11.01. – Behopp: 1500 // 800
Esemény és teljes bontás: ITT

A második napot a 2012-ben alakult progresszív trash-power-death Solidity fogja nyitni, akik a hamarosan megjelenő EP-jük dalait fogják bemutatni. Soron következik a 2014-ben budapesti groove/sludge/doom Komodo. A zenekar szerint ez az úgynevezett „sárkánygyík metál” lelki érzékenységük kivetülése. A 2017-ben alakult soproni modern metalcore Plasticocean vadiúj magyar nyelvű nagylemezével fog elkápráztatni bennünket. A zenekar már számos fesztiválon is bebizonyította a rátermettségét, valamint augusztusban az AWS előtt vendégeskedtek a Barba Negra Trackben. Soron következik a budapesti Nest of Plagues, akik koncepciója egy deathcore alapokra spékelt groove metal zene elektronikus elemekkel, amit a különböző hörgéstechnikák széles spektruma színesít. Felléptek már a Full of Anger fesztiválon, a Rockmaratonon, valamint a temesvári Revolution Fesztiválon is. 2017-ben harmadik helyet szereztek a Dobbantó Tehetségkutatón, valamint különdíjat nyertek az Éter Tehetségkutatón. Az este egyik különleges vendége a Fall From Everest Prágából, akik már tavaly a Trip Hajó fedélzetén is bebizonyították hogy atom nagyot lehet bulizni az elektronikus post-hardcorera. Az négytagú brigád a Bring me the Horizon, az Enter Shikari vagy a The Devil Wears Prada rajongóit fogja maximálisan kiszolgálni. A szintén cseh Hypnos zárja a nagytermet, akik 1999 óta sötét atmoszférájú death metal műsorukat fogják bemutatni. Olyan zenekarokkal osztották már meg a színpadot, mint a Morbid Angel, Dying Fetus, Napalm Death vagy éppen a Behemoth. Felléptek több fesztiválon is, többek közt a With Full Forceon, a Summer Breezen, a Brutal Assaulton és a Hell on Earthön.

A kistermet a modern rock/grunge trió Collisborn nyitja, akik szintén az új Live/Survive című anyaguk dalaival fogják színesíteni energikus műsorukat. A Vanta a pokol mélységéig lehangolt gitárjaival kompromisszummentes, örökké kísérletező stoner/doom elemekkel tarkított sludge metált fog hozni a színpadra. Számos koncertet adtak országszerte már olyan előadók mellett, mint pl a Last Rizla, vagy a Their Methlab. Az Arkas duója az agresszív-progresszív zenék (Pl. Car Bomb, Nyos, Cult Leader) szerelmeseit fogja maximálisan kielégíteni matekos és őrült témáikkal, de mindeközben nívós hangulatképeket festve.

Harmadik nap // Dürer Kert - Room 041
2019.11.02. – Behopp: 2000 // 1000
Esemény és teljes bontás: ITT

A harmadik napot a búcsúturnéja végéhez érkező budapesti 58 fogja nyitni, akik funkos-djentes fúziójukkal utoljára fognak színpadra állni. A zenekar egyébként rendszeres vendégei voltak az Abaliget Prog Campnek, végigjárták a legtöbb fővárosi klubot is. Ez lesz tehát az utolsó koncert, feltétlenül ajánlott megnézni őket. A házigazda The Tumor Called Marla a hazai progresszív-alternatív modern metál vonalával az ország rengeteg klubjában és fesztiválján megtalálható volt az elmúlt 2 évben. Az áttörést a tavalyi „Az év debütáló albuma” díjas Limbo City című nagylemezük jelentette. Idén bekerültek a Wacken Metal Battle legjobb 5 zenekara közé, vendégeskedtek kétszer a Jinjer előtt, önálló szervezésű turnékkal házalnak itthon és külföldön egyaránt. A progresszív metál hangulat fenntartásáról az olasz Prospective fog gondoskodni A bolognai progresszív metalcore zenekar 2018-ban robbant a köztudatba "So Far Gone" című szerzeményével, mely az iTunes Metal Chart 4-ik helyén debütált. Olyan zenekarokkal osztották már meg a színpadot, mint a The Algorithm, az Uneven Structure, vagy éppen a Hacktivist, valamint idén először léptek fel a német Euroblast Fesztiválon. A szegedi Dreamgrave progresszív metál zenekar szegedről, akik 2014-ben debütáltak Presentiment című nagylemezükkel, mely sokáig vezette a Bandcamp bestseller listáját. Egy igazi fúziós csapat, akik a Dream Theater, a Paradise Lost, vagy akár a Haken legjobb pillanatait idézik egy gótikus progresszív eklektikában – betonstabil show-al készülnek! A Metal Halloween zárásaként pedig a szintén Csehországból érkező trash/death metal négyes Horrible Creatures fog fellépni, akik energikus és agresszív színpadi attrakciójukról hírhedtek. Olyan zenekarokkal játszottak már, mint a Soulfly, Deadlock, Lich King, felléptek már többek közt a Metalgate Death Festen és a Fajtfesten is, Pitfall című debütáló nagylemezük pedig sould-out lett Csehországban és Szlovákiában.

metalhalloween-flyer-a3_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2615208884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása