Rozsdagyár

FULL NEGATIVE - Három klipes dallal debütál a zenekar

2020. szeptember 25. - Kovenant

full_negative.jpg

A Full Negative több mint egy évtizede létező zenekar, amelynek lelkét két mai napig is két alapító tag adja: Győri Levente (Lew), aki a zeneszerzés és a szövegírás mellett az énekért és az egyik gitárért felel, és Józsa Balázs (Jozsó), aki a dobok és a hangzásvilág felelőse.

A Budapesten megalakult csapat kezdetben trió formában működött, melyben a basszusgitárosként még Győri Krisztián (Krisz) működött közre hosszú évekig, vele alakult ki az a stíluselképzelés, amely mentén - az utóbbi pár esztendő során még inkább - igyekszünk következetesen haladni a zenénkben. Miután Krisz 4 éve elhagyta a bandát, úgy döntöttünk, hogy négytagúvá bővülünk és egy második gitárossal kiegészülve egyfelől megvastagítjuk (tovább rockosítjuk) a hangzást, másfelől részben tehermentesítjük az énekes-gitárosi posztot annak érdekében, hogy az énekre több energia koncentrálódhasson.

Ekkor csatlakozott két zenésztárs, Váradi Valentin (Vali) gitáron és Varga Norbert (Daree) basszusgitáron a zenekarhoz, akik fiatalabb korukból adódó lendületük révén színesebbé tették a zenét. Célunk mindig is az volt, hogy újabb színt hozzunk a hazai rockzenébe.

A stílusunkat ezért egyedi, de őszinte zenei megközelítéssel alakítjuk ki, az alábbi főbb jellemzők mentén: riffcentrikusság (ezen belül is old school módon gitárriffek alkalmazása),  erős és dinamikus ritmusszekció (ez még a triós felállásban kifejlesztve), húzós, durva és vastag gitárhangzás (szintén a gyökerekhez visszatérő módon gitárszólókkal megfűszerezve), mindezekhez dallamos ének, nagyobb ívű refrénekkel, személyes indíttatású (ironikus vagy tanító jellegű) magyar szövegvilággal, a kevesebb több elvének következetes alkalmazása mint a hangszeres játékban, mind a hangzásképben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5316215332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása