Rozsdagyár

MAEOTIS - Dalpremier: Tavaszünnep

2021. január 02. - Kovenant

maeotis2021.jpg

Megjelent a Maeotis Tavaszünnep című friss dala, mely immár a második előfutára a jövő év folyamán megjelenő nagylemeznek. A videót Egri-Kiss Dávid (Nygmalion), az annak alapjául szolgáló grafikákat pedig a Grafit és Hamu műhely készítette. 

A dal őseink téltemető ünnepélyéről szól, melynek bizonyos elemeit a néphagyomány is megőrizte. Ismereteink szerint a tavaszi nap-éj egyenlőség különös jelentőséggel bírt a nomád népek körében, és egyben az új év kezdetét is jelentette számukra.

A Maeotis egy pagan metal projekt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a zenén keresztül mutassa be őseink életét és történetét. Dalaink írásakor a műfajban megszokott hangszereken túl autentikus, népi hangszerek bevonásával is kísérletezünk. Zenénk egyik jellegzetességét képezik az anyanyelvünkön írt dalszövegek, melyek forrásául a magyar őstörténet és mitológia szolgált.

A Maeotis 2010 és 2018 között aktívan koncertező zenekarként működött Debrecenben. A csapat első stúdiófelvétele a 2011-ben rögzített Tetemrehívás volt. A dal bónuszként felkerült a zenekar 2014-ben megjelent "Avarok gyűrűje" címre keresztelt 4 számos EP-jére is. A következő hanganyag a 2015-ös "Vérbulcsú" című, három dalt és két átvezetőt tartalmazó EP volt. A közel évtizedes fennállás alatt számos koncertet és tagcserét megélt Maeotis jelenleg az alapító Somoskői Viktor (ének, vokál, basszusgitár, akusztikus gitár) és Molnár Bence (ritmus- és szólógitár, billentyűs hangszerek) stúdióprojektjeként működik tovább.

A csapat "Avarok gyűrűje" című EP-jéről ITT írtunk kritikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7316369294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása