Rozsdagyár

LIQUIFY - Illusionary Reality (2021)

2021. február 03. - chris576

a1316026907_5.jpg

És ahogy azt a Black Sky Giant-beszámolóban ígértem, folytatom tovább a kevésbé ismert, ám ígéretes stoner formációk bemutatását magazinunk hasábjain. Ezúttal egy egyszemélyes psychedelic-stoner/fuzz banda lemezét veszem górcső alá, akik szintén a földalatti mozgalom legalján helyezkednek el, a zenéjük viszont abszolút figyelemreméltó, vétek lenne csak úgy elmenni mellettük.

A washingtoni Liquify a második nagylemezét dobta nemrég piacra, mely az "Illusionary Reality" címet viseli. Ők is instrumentális rockzenében utaznak, akárcsak a Black Sky Giant, ám esetükben a stoner/fuzz stílusbesorolás csak félig-meddig fedi a valóságot. Rengeteg itt a simán csak rockos elem, súlyos riffek csak nagy ritkán jönnek velünk szembe. A Pink Floyd szelleme például több ízben is megjelenik a dalokban. 

Az album játékideje bő egy órát tesz ki és összesen kilenc szerzeményt tartalmaz. Mint már említettem, nem lehet csak úgy betuszkolni őket egyetlen skatulyába, ugyanis rengeteg minden megtalálható itt, eklektikusnak mondjuk nem mondanám, mert nincsenek hirtelen szakadékok a bevitt témák között, nagyjából egységes az összkép, ám emellett rendkívül változatos és izgalmas.

A Black Sky Giant recenziójában is felmerült, hogy amit játszanak, nem éppen háttérzene, ez a Liquify esetében hatványozottan igaz: igényli a fokozott koncentrációt, az elszigeteltséget, kizárva ezáltal minden zavaró tényezőt, amely befolyásolhatja az embert a zenehallgatás élményének kiteljesedésében.

Annyira jó volt hallgatni az albumot, hogy engem az sem zavarna, ha mondjuk kétórás lenne ez a lemez. Hála a YouTube-nak, hogy megismerhettem őket. A célom a továbbiakban is az, hogy a magazinunk közreműködésével minél több emberhez eljuttatom ezeknek a nagyszerű és tehetséges underground zenekaroknak a munkásságát.

Bár elnézve a szóban forgó bandáknak a szinte nullával egyenlő promócióját, az is lehetséges, hogy nem is igazán akarnak kikeveredni a föld alól, jó nekik ott, biztonságos, különben is leginkább csak saját maguk szórakoztatása céljából zenélgetnek, ha pedig máshoz is eljut, az jó, de nem görcsölnek rá nagyon a dologra.

Remélem nincs igazam és szeretnének minél több embert megérinteni a zenéjükkel. Én ennél többet nem tehetek értük, ezennel rajtatok a sor, hallgassátok, vegyétek, vigyétek! Most pedig megyek és keresek egy újabb ígéretes bandát, akiket érdemes górcső alá venni.

9/10

liquify.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr516414524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása