Rozsdagyár

KORPSE - Insufferable Violence (2021)

2021. február 26. - Dazoll

korpse.jpg

A holland Korpse zenekar elkészítette új albumát. A csapat még 2013-ban alakult slam/brutális death metal muzsikát játszva. A soron következő, már harmadik lemezzel az "Insufferable Violence"-szel se térnek le erről az útról.  A lemez február 26-án jelenik  meg a Unique Leader Records gondozásában.

Nehéz az effajta miliőben utazni, óvatosan kell vele bánni. Ez az a zene, mely ritkán esik jól: intenzív, brutális, olykor gyomorforgató vagy esetleg már emészthetetlen. A megállás nélküli őrlésben és darálásban gyakran eltűnik a tartalom. A szűk keretek miatt is könnyű az unalom vagy az élvezhetetlenség határát súrolni. Aki ebben a zenében utazik, letett a slágerekről, balladákról és úgy általában a dallamosságról (és még sok minden másról is). Csak a súly számít: esetünkben sem számíthatunk másra.

Az "Insufferable Violence" hozza a gyilkos muzsikát, már betanult módon. A banda előző két albumához képest sincs változás, ugyanaz a recept és a recept működik is hellyel-közzel. A tízszámos anyag nem kertel, masszívan belemászik hallójáratainkba, egyszerűen ránk telepszik. Nincs pihenő, csak kőkemény őrlés és dara, kíméletlen tempók és riffek váltakozása.

A nyitó PTSD még csak óvatosan invitál minket, még csak hangulati felvezető. De aztán nincs is értelme dalonként elemezni, hiszen a következő, címadó dallal már magával ragad és elkap a közel negyven perces örvény, majd a záró Epochs of Melancholy szép lassan elenged. Ezt jól is adagolják, ennyi elég a mészárlásból. Mert hát az van itt bőven.

Ennyi játékhosszba bőven beleadtak mindent, olykor elég kreatívan, olykor közhelyesen. A közhelyt nem segíti az énekes monoton mély hörgése se. Felmerül a kérdés, erre a zenére mást nem is lehet, és itt újra előjönnek a szűk keretek. Zeneileg több a jó megoldás, összességében talán külön a Genocidal Bloodbath nótát lehet kiemelni, melynek sikerült a maga módján kitűnni a riffőrleményből, amire az ember kicsit jobban felkapja a fejét.

Mivel leginkább hangulat is szükséges az efféle zenéhez, és az anyaghoz is kell, igazi dühbomba. A lemez létét és stílusát tekintve semmi újat nem hoz, de egyben van és robban. Korrekt munka. A lemez hangzása szintén brutális, remekül megszólalnak a hangszerek. A borító szintúgy megér egy misét.

6/10

404575.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7516441174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása