Rozsdagyár

HEAVENHIKE - Klippremier: Kár beléd

2021. június 02. - Kovenant

heavenhike.jpg

A bajai Heavenhike csapott egy házibulit a barátaival és leforgatták a Kár beléd videóját. Az új dalban a srácok a fiatal generáció túlzott magabiztosságát, a félreértelmezett carpe diem - életérzést állítják pellengérre a tőlük megszokott iróniával átitatva. A Kár beléd már a zenekar ősszel érkező "Előre (be)szóltunk" című lemezének előfutára. 

A Heavenhike több szakmai díjjal, EP-vel és klippel a háta mögött 2019-ben jelentette meg "részegÉsz" címen első nagylemezét, turnéztak a Galaxisokkal és a Kaukázussal, valamint játszottak a Fishing On Orfűn A Nagy Fishing-tehetségkeresőjének 2. helyezettjeként is. 2020-at is koncertezéssel indították, végül a pandémia miatt azonban az idő nagyobb részét a stúdióban töltötték "Előre (be)szóltunk" lemezük készítésével. Most pedig végre itt az idő, hogy némi ízelítőt is kapjunk az albumból, itt a Kár beléd! Az új szám előrevetíti a korong zenei sokszínűségét és hozza a zenekarra jellemző kritikus, önreflexív, gyakran rapszerű szövegek világát is. 

Szimplán egy házibulit szerettünk volna megörökíteni - utalva ezzel is a dalszöveg pikírt, ironikus soraira. Ami a mostani közgondolkodást, illetve a fiatal generáció - szerintünk - túlzott magabiztosságát, felületességét, egoizmusát és hedonizmusát állítja pellengérre. S ezzel együtt játékosan bírálja a manapság mindent elhomályosító, az eredeti jelentéstől mára már jócskán eltávolodott, félreértelmezett carpe diem - életérzést - meséli a számról Vincze Péter, a zenekar frontembere, aki a szövegeket is jegyzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8516580204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása