Rozsdagyár

CHARLOTTE WESSELS - Szeretném színpadra vinni a dalaimat

2021. szeptember 25. - Jurancsik Eszter

60d1edellae.jpg

Sokként érte a holland Delain rajongótáborát februárban a hír, miszerint a zenekar az addig ismert felállásában megszűnik létezni. Az alapító Martijn Westerholt úgy döntött, saját projektjeként viszi tovább ezt a nevet, ahogyan azt eredetileg is tervezte 2002-ben, amikor az együttest alapította. A csapat többi tagja - Charlotte Wessels, Timo Somers és Otto Schimmelpenninck van der Oije - kiszálltak a bandából.

Az énekesnő Charlotte Wessels nem hagyta veszni tehetségét, szólóalbumot adott ki "Tales From Six Feet Under" címmel szeptember 17-én, és most egy internetes magazinnal osztotta meg gondolatait.

Az első karantén ideje alatt, 2020 tavaszán indította el Patreon-oldalát, először ott jelentette meg a dalait.

Amikor elkezdtem gondolkodni a Patreon-oldalon, főként az járt a fejemben, hogy mindig is rengeteg dalt írtam, és természetesen ezek egy része a Delain albumain kötött ki. Voltak azonban olyan számok is, amelyek nem illettek ebbe a zenei világba, mert eltérő volt a stílusuk. Egy időszakban szinte rosszul éreztem magam amiatt a sok dal miatt, amelyek ott voltak a merevlemezemen és senki sem hallotta őket. Szóval elkezdtem azon ötletelni, mit tehetnék, hogy mégis megjelentessem őket.

- kezdte gondolatmenetét Charlotte, aki a Delainnel hat stúdióalbumot és egy DVD-t adott ki, a zenekar pedig egybeforrt az ő nevével és arcával. Szólóalbuma azonban nem kimondottan metal, azt pedig korábban elárulta: zenei ízlése rendkívül széleskörű, tiniként egyaránt hallgatta a Spice Girls-t és a Metallicát is.

Azt is felfedte: rendkívül megviselte a Delainből való kiválása.

Az elmúlt 15 évben olyan zenét adtunk ki, amelybe beletettük a szívünket és a lelkünket. Bejártuk a világot, rengeteg színpadot megrengettünk és megannyi csodálatos rajongóval találkoztam. Mindez mérhetetlenül sokat jelent számomra.

1000x1000_11.jpg

Dalainak készítéséről is megosztott egy titkot:

Értelemszerűen fontos számomra, hogy átadjam a hallgatónak a történetet. Mindig próbálok így írni. Próbáltam nem annyira a saját érzéseimet a fókuszba helyezni, hanem belegondolni magam mások helyébe, akik hasonló érzéseken mennek keresztül. 

- magyarázta Charlotte, aki albumának egy tételében, az Afkickenben hollandul énekel.

Más volt, mint angolul írni, ugyanakkor kényelmesebb is, hogy a saját anyanyelvemen alkottam meg a szöveget. De ez nagyon kihívás is, hiszen a saját nyelveddel kritikusabb vagy. A rajongók viszont kimondottan örültek neki. Úgy érzem, ez az egyik legkedveltebb dal az albumon a hallgatók körében. Nagyon szeretnék videoklipet forgatni hozzá! 

Az énekesnő továbbra is a Patreonra kíván koncentrálni, de reménykedik abban, hogy hamarosan visszatérhet a színpadra.

Továbbra is dalokat fogok kiadni a Patreon-oldalamon, ezt nem akarom feladni, és meg fogom találni a módját annak, hogy a színpadra vigyem őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr816700254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása