Rozsdagyár

BELSŐ PARANCS - Klippremier: Tudod ez a város

2022. október 21. - Kovenant

belso_parancs.JPG

Új dallal jelentkezett Tudod ez a város címmel az egyszemélyes hazai alt-rock projekt, a Belső parancs

A Belső parancs tagsága állandó, egyetlen fő, ami azért jó, mert amíg ez az egy fő életben van, biztosan nem oszlik fel a zenekar, hacsak meg nem unja a zenélést, de ez nem valószínű. Toroczkay András alkotja a magot. Ő gitározik, basszusgitározik, kazoo-zik, énekel, dobol, furulyázik, ukulelézik és orgonázik a felvételeken. Rajta kívül pedig sok más zenész is, akiknek a neve Kényszerek. Ebből lesz a koncerteken a Belső parancs és a Külső kényszerek (mint a Neil Young és a Crazy horse). Hogy épp ki Kényszer, az nagyon változó, de általában András régi zenekaraiból (Jaywalker, Kabala Baby, Inga) jönnek segíteni. Ebben a számban Studt Bálint, Toroczkay Balázs, Fejős Ádám, illetve Váli Miklós működik közre.

András 2013 körül kezdte Belső parancsnak hívni magát. 2016-ban jött a "Nyolc szoba" EP, 2018: "Második csapás" LP, 2019: "Belső Velence" EP, 2020: "Eszedbe ne jusson" EP, 2021: "Családbarát" EP, 2022: "Múljon másnak a nyár".

Ez a klip egy olyan dalra készült, mely elég régi, és talán az összes eddigi Belső parancs és a Külső kényszerek koncerten elhangzott, mindig öröm játszani. Maga a dal egy paródia akart lenni eredetileg, egy tökéletes popdal. A közepén rapbetéttel. Ezért a dalszövege, a szerkezete, mondanivalója kicsit ironikusan értendő. De aztán annyit játszottuk, hogy most már kezdjük kevésbé ironikusan, sőt nagyon komolyan érteni. A képek 2020 és 2022 között készültek, a koronavírus kellős közepén, amikor már tényleg semmi kedvünk nem volt nevetni semmin. A hanganyag a 2019-es "Belső Velence" EP-n található, a mostani verzió egy új keverés. Jelenleg koncertekre készülünk, illetve még idén szeretnénk megjelentetni egy EP-t, aminek az lesz a címe: "Köd, képek, kedély, láthatár". 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6417958868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása