Rozsdagyár

HOBO BLUES BAND - Újra megjelenik a legendás Kopaszkutya című film zenéje

2023. szeptember 06. - Kovenant

normal_lp.jpg

Az 1981-ben bemutatott, mára túlzás nélkül kultikussá érett film és annak zenéje a hazai rocktörténet egyik kiemelkedő momentuma. A maga idejében a filmzenét nem engedték megjelenni, arra egészen 1993-ig várnia kellett a közönségnek. Most, harminc évvel később pedig egy hiánypótló újrakiadás lát napvilágot, természetesen felújított formában CD-n és története során először vinylen is, a GrundRecords gondozásában.

A legfontosabb változás kapásból szembetűnő lesz, ugyanis a mostani CD- és vinyl-változat borítója nem egyezik meg a három évtizeddel ezelőttivel. Hobo javaslatára a kiadványok külső megjelenését a legismertebb, piros hátterű eredeti filmplakáthoz igazította a kiadó, megadva a kiadványnak így azt a külcsínt, amilyennel eredetileg is meg kellett volna jelennie.

A belbecshez, vagyis a CD füzetéhez és a vinyl-inzerthez pedig maga Hobo írt egy teljesen új előszót, ráaásul a Nemzeti Filmintézet jóvoltából gazdag képanyaggal is ellátták. Természetesen a hanganyag is új masztert kapott, méghozzá Rozgonyi Péter jóvoltából, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a hangzás korszerű, mégis hagyománytisztelő legyen. Mindkét formátum megszólalása olyan lett, amilyet annak idején megálmodtak a készítők.

A Nemzeti Filmintézet a kiadó rendelkezésére bocsátotta a Torta című dal filmben elhangzó, a lemezre vett verziótól eltérő változatát is, ami a CD-kiadás bónusza lett. A vinyl-változaton nem található bónusz, viszont a rajongók kedvéért elérhető lesz limitált, átlátszó-füstös verzióban.

Utóbbi erősen korlátozott példányszámban kerül forgalomba és nem mindenhol lesz kapható majd. A CD és a kétféle vinyl is szeptember 22-én jelenik meg, a GrundRecords honlapjáról hamarosan előrendelhető lesz és az aznapi, fővárosi lemezbemutató koncerten is megvásárolható lesz (a filmről EBBEN a cikkben írtunk bővebben).

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6118209073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása