Rozsdagyár

TÁBOR FESZTIVÁL - A rock 'n roll nyaralás 1. rész

2023. szeptember 06. - Bodzilla

dsc_0175.JPG

Több névváltoztatás után végül Tábor Fesztivál néven került megrendezésre immáron 15. alkalommal a Zorall zenekar "kis" házifesztiválja. Igen, a kicsit idézőjelbe téve, mert a kezdetben a Zorall táboraként indult rendezvény mára egész nagy fesztivállá nőtte ki magát. Az esemény minden évben augusztus utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre, kivéve persze a Covid-időszakot.

A helyszín is a már megszokott alsóörsi Pelso Kemping melletti terület. Így a belépő mellé megváltott kempingjeggyel (igaz, a sátrazás csak a fesztiválhoz tartozó területen lehetséges, de) igénybe lehet venni a Pelso Kemping szolgáltatásait (fürdő, WC) és nem mellesleg a Balatonban való fürdőzést. Így hát ez a fesztivál remek alternatíva lehet azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy nyaralni menjenek vagy fesztiválozni. Akik viszont időben leadják a voksukat a Tábor Fesztivál mellett, azok akár mobilházat vagy parcellát is tudnak bérelni a kempingben, amely lényegesen kényelmesebbé teszi a fesztiválozást. Nem csak a fekvőhelyek szempontjából, hanem mert oda ételt és italt is be lehet vinni, ráadásul le is lehet hűteni.

dsc_0117.JPG

Az augusztusi kánikulában több százan vártuk a kapunyitást, hogy még találjunk sátorhelyet a fák alatt. Aztán a sátorállítás és berendezkedés után alig vártuk, hogy célba vehessük a Balatont egy kis hűsölésért. Az időjárás végig kegyes volt a rendezvényhez, csupán csak egy éjszakai vihar volt, mely szerencsére nagy kárt nem okozott, a kánikula végig kitartott. Ennek a mindennapi első fellépők látták leginkább kárát, mert nemcsak hogy rekkenő hőségben kellett nappal szemben játszaniuk, de a közönség jó része is inkább a Balatonban hűsölt ezidő tájt. Bevallom, többnyire mi is így tettünk. 

dsc_0036.JPG

A koncertek felváltva zajlottak két színpadon, a HammerWorld és a 103.9 Rock FM színpadokon. Így nem volt átfedés a zenekarok között. A koncertek előtt a party-sátorban pedig Takács Vilkó szórakoztatta azokat, akiket nem érdekelt a Balaton hűs vize és már a koncertekre vártak. Ugyanitt a bulik után pedig rockdiszkó volt hajnalig. A fellépők között pedig megtalálhattuk a hazai mainstream színe-javát. Sőt, ebben az évben szintet is lépett a fesztivál, hiszen két nemzetközi bandát is sikerült szerződtetniük az Alestorm és a Phil Campbell And The Bastard Sons személyében.

dsc_0726.JPG

Külön respect a szervezőknek azért a sátorért, melyet a (Kun Péter kivételével) a közelmúltban elhunyt zenészeknek (Rikki Church, Siklósi Örs, Molics Zsolti, Benkő László, Kóbor János, Mihályi Tamás, Póka Egon, Babitsek Bernát) állítottak. Nehéz volt elszoruló torok nélkül végignézni a galériát, főleg este a mécsesek fényénél.

dsc_0735.JPG

dsc_0736.JPG

dsc_0738.JPG

A fesztivál számtalan off-programot is kínált a napközbeni időtöltésre. Strandfoci-bajnokság, gyerekeknek kézművesfoglalkozások, kerékpáros és motorostúrák varázsolták családiassá a fesztivált. Persze a nappali időtöltésnek más módját is lehetett választani. Mi a környéken (Balatonfüred, Tihany) kirándulgatva töltöttük, aki nem akart messzire menni, annak adott volt a Balaton-parti strand vagy a kemping büféje előtti héderelés. A koncertek előtt, közben és között pedig rengeteg motoros és rocker portéka között lehetett válogatni a bazársoron.

dsc_0744.JPG

A Tábor Fesztivál nemcsak egy a sok fesztivál között. A napközbeni off-programokkal, a bazársorral, az elhunyt zenésztársakról való megemlékezéssel ad valami olyan pluszt, amit más fesztiválokon nem kapunk meg. Mindemellé még ott a Balaton közelsége is, ami méginkább fokozza a tökéletes kikapcsolódást.

Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3218206723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása