Rozsdagyár

ROCKMARATON - Záporoznak a fellépők

2024. március 08. - Bodzilla

rockmaratonxxx.jpg

Nagyüzembe kapcsolt a Rockmaraton a fellépők nyílvánosságra hozatalában. Az elmúlt héten négy nemzetközi és négy hazai zenekart jelentettek be. Vasárnap újabb négy hazai névvel jelentkeztek, Kedden pedig három nemzetközi és két hazai hardcore csapatot jelentettek be.

SICK OF IT ALL

Ha meghatározóan kultikus zenekart kell mondani a New York hardcore színtérről, akkor biztos, hogy a Sick Of It All neve az elsők között jutt eszébe a stílus minden rajongójának. A mai napig hatalmas befolyásuk van az egész színtérre: a street knowledge és a queens-i hardcore keresztapái 2024-ben is kíméletlenül az arcodba tolják a tutit, önmagukhoz hűnek maradva. Továbbra sincs megalkuvás, csak kőkemény hardcore zene; tőlük a teljes életművön átívelő dalokból álló performanszra számíthatunk, szóval minden SOIA-fanatikust várunk egy circle-pitre júliusban a színpad előtt!

DOG EAT DOG

Biztos sokan emlékeznek a csapat slágereként aposztrofálható Who’s The King? című számra, melyet leginkább a fülbemászó szaxofonnyitányról lehetett felismerni. A 17 év után friss lemezzel jelentkező amerikai Dog Eat Dog újra Magyarországra látogat, hogy még nagyobb bulit csapjon a Rockmaratonon. 2023-as "Free Radicals" albumuk továbbra is a crossover / HC-punk műfaj jegyében született, mely csupa olyan groove-os, nyomulós, dallamos szerzeményt rejt, melyek élőben egy szabadtéri környezetben még hatásosabban fognak érvényesülni.

RATOS DE PORAO

Brazília rengeteg kiváló zenekart adott a metal / hardcore / punk színtérnek: egyik legrégebbi közülük a méltán legendás Ratos De Porao formációja. Zenéjük egyaránt ötvözi a thrash metal, HC-punk és d-beat elemeket, hogy minél ütőképesebben átjöjjön a csapat üzenete. Bő 40 éves pályafutásuk során mindvégig megmaradtak az ikonikus underground státuszban, nem is akarnak többnek látszani, mint akik, a lényeg továbbra is az, hogy őszintén elmondják nekünk a véleményüket a társadalomkritikus világszemléletükön keresztül.

SOCIAL FREE FACE / LIBERAL YOUTH
A hazai hardcore vonalat ki más képviselhetné a Rockmaratonon, mint az idén 30 éves Savaria Colonia Hardcore két alapító zenekara, a Social Free Face és a Liberal Youth. Az SCHC mozgalom egy olyan nagyobb baráti közösséget fogott össze a '90-es évek derekától Szombathelyen és annak közelében, amely a hardcore, punk, oi! és ska zene szeretetéből ered. Ennek a kolóniának az egyik oszlopa, a Liberal Youth már a kezdetektől gyors, kompromisszumoktól mentes oldschool hardcore-t játszott társadalomkritikus, de mindig pozitív kicsengésű szövegvilággal. A Social Free Face volt az SCHC közösség másik mozgatórugója, akik szintén óriási hatással voltak a hazai HC zenei szcéna fejlődésére, régisulis NYHC-s alapokra épülő dalaik karcos gitártémákkal és igazi szósölös szövegekkel tartják folyamatos mozgásban a közönséget minden koncerten és így lesz ez minden bizonnyal a Szalki-szigeti fellépésükön is.

ALVIN ÉS A MÓKUSOK

A hazai punk-rock szcéna egyik legaktívabb zenekara, az Alvin és a Mókusok több mint 30 év alatt már számos nagylemezen vannak túl, s még mit sem veszítettek a lendületükből. A tőlük megszokott humoros, szókimondó, de egyben elgondolkodtató szövegeken mintha nem fogna az idő, zenéjükben a klasszikus punk mellett a zúzósabb metalos témákon át a lírai dallamok is jól elférnek, amiről ti is megbizonyosodhattok júliusban élőben a Szalki-szigeten!

LEANDER KILLS

A Köteles Leander vezette Leander Kills nem az a pihenős, hátradőlős banda, mindig valami új izgalmas projekten dolgoznak. Lehet, épp szimfonikus nagyzenekarra hangszerelnek dalokat vagy épp az Örökzöldek-turnéra készülnek, vagy épp új dalokat írnak következő nagylemezükre, de egy biztos, hogy idén nyáron őket is a Rockmaraton nagyszínpadán láthatjuk a legnagyobb slágereik társaságában.

LORD

 
Meghatározó zenekarral bővült a Rockmaraton heavy metal / hard rock felhozatala: a legendás Lord zenekar ismét tiszteletét fogja tenni a fesztiválon, elkötelezett rajongótáboruk nem kis örömére. A több mint 50 éves múltra visszatekintő csapat kirobbanó formában van, nem is kétséges, hogy a koncertjükön igazi hard rock időutazásra számíthatunk.

POKOLGÉP

A Pokolgép honi és nemzetközi rocktörténeti szempontból is megkerülhetetlen tényező, a klasszikus heavy metal egyik legnagyobb hazai ikonja. Töretlen lendülettel és új énekessel készülnek a Rockmaratonos koncertjükre, ahol minden bizonnyal többgenerációs rajongótáborukkal megtelt nézősereg fogja várni őket a nagyszínpad előtt.

Jegyek és bérletek kaphatók a ROCK-1 oldalán és a Barba Negra pénztárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6918346761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása