Rozsdagyár

DARK TRANQUILLITY - Klippremier: The Last Imagination

2024. március 09. - Kovenant

dark_tranquillity_2024.jpg

A svéd dallamos death metal csapat, a Dark Tranquillity a Century Media kiadó gondozásában augusztus 16-án "Endtime Signals" címmel hozza ki legújabb stúdióalbumát, melyről most a The Last Imagination című előzetes dal klipje nézhető meg a hajtás után (a banda előző albumáról ITT írtunk kritikát).

Üdvözlünk mindenkit ismét a Dark Tranquillity világában. Elég sok idő telt el a "Moment" album óta és sok mindenen mentünk keresztül, hogy eljussunk odáig, ahol ma vagyunk. De végre büszkeséggel és megkönnyebbüléssel tesszük közzé az "Endtime Signals" első előzetes dalát. A The Last Imagination a számunkra eddigi legváltozatosabb korongunk sokféle arcát mutatja be egyszerre. 

Részben új felállással jutottunk el addig, hogy visszatérjünk ahhoz, ami számunkra alapvetően a Dark Tranquillity lényegét jelenti és ez bizony nem volt könnyű tapasztalat. Ez lehetőséget adott nekünk arra is, hogy új és izgalmas nézőpontból értékeljük át és lássuk mindazt, amit eddig felépítettünk. Ez végül koncentrált és intenzív dalszerzői időszakot eredményezett, melynek során a zenénk számos új aspektusát fedeztük fel és néhány zenei elemet még jobban kihangsúlyoztunk. Joakim Strandberg Nilson elképesztő dobmunkát végzett, melyet Christian Jansson basszusjátéka egészített ki fantasztikus módon. Ez a dalszerzői és lemezfelvételi folyamatot a lehető legjobb értelemben izgalmassá, érdekessé és újjá varázsolta. 

Tematikailag az album azzal foglalkozik, hogy mi felé tartunk, mi változott meg bennünk alapvetően és hogy hogyan élünk együtt mindezzel. Mostanában elég nehéz volt megtalálni magunkban bármiféle pozitív hozzáállást és a korong egészén végigvonul a bánat és a gyász érzése. Nemcsak a személyes veszteség, hanem az általunk elszenvedett áldozatok kapcsán is. A The Last Imagination kifejezetten ezt viszi végig a logikus végkifejletig és arról szól, hogy mit hagyunk magunk mögött és hogy milyen nehéz elfogadnunk azt, hogy saját fontosságunk nem pontosan esik egybe az általunk elképzelttel. 

Reméljük, ez az első nóta teljes képet ad arról, hogy milyen lesz az új lemez, amelyen annyira keményen dolgoztunk. Gyors, brutális és gyönyörű dallamokkal teli anyag várható, mely az eljövendő borzalmas veszteségekről szól. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3418349799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása