Rozsdagyár

MARKO HIETALA - Klippremier: Left On Mars

2024. március 17. - Jurancsik Eszter

c78317c6-7ca9-4feb-a4f7-93888b41ba2a_mh8179-crop-n-ezgif_com-webp-to-jpg-converter.jpg

Közös turné keretein belül járja Dél-Amerika klubjait a Nightwish két extagja. A Tarja Turunen és Marko Hietala közötti barátság szorosabb, mint valaha, a két zenész tisztázott minden múltbéli sérelmet és elásta a csatabárdot. Mint ismeretes, Tarjának 2005 őszén nem éppen a legbékésebb körülmények között kellett távoznia a finnek egyik legsikeresebb metalzenekarából, Marko pedig három éve, depressziójára és a zeneipar kapzsiságára hivatkozva lépett ki a bandából.

A közös koncertkörút előzménye Turunen egy tavalyi fellépése volt, ahol Marko meglepetésvendégként tette tiszteletét, és elénekelték a Nightwish egyik legikonikusabb felvételét, a The Phantom Of The Opera-t, amely a formáció 2002-es, "Century Child" című albumán került rögzítésre.

Ezt követően született meg a közös turné ötlete, az énekesnő pedig a következőket mesélte:

Amikor tavaly leszervezésre került a fesztiválkoncertem Svájcban, megtudtam, hogy Markót és az ő csapatát is meghívták oda. Arra gondoltam, miért is ne énekelhetnénk együtt? Megkértem a promótert, hogy vegye fel a kapcsolatot Markóval, ugyanis már nem volt meg az elérhetősége. Megkérdeztem, mit szólna ahhoz, ha előadnánk a The Phantom Of The Opera-t? Ő pedig azonnal igent mondott. Korábban is találkoztunk már, párszor együtt énekeltünk Finnországban a Raskasta Joulua, egy karácsonyi koncertsorozat keretein belül, és már akkor letisztáztunk mindent, jó viszonyban voltunk. De amikor a The Phantom Of The Opera-t énekeltük, elképesztő volt minden. Ez most egy teljesen másféle kapcsolat, mint ami a Nightwish tagjaiként volt közöttünk, hiszen ő sem ugyanaz az ember már, mint aki akkor volt. Rengeteg év telt el azóta, és ő is rengeteget változott. Szóval, ha mondhatjuk így, annyi év után most újra megismerhettem őt.

A közös buli annyira jól sikerült, hogy Marko azt is kijelentette nemrég egy internetes rockmagazinnak, hogy nem zárkózik el attól, hogy Tarjával karöltve egy új projektet hozzanak létre. 

Néhány nappal ezelőtt az Argentínában található Neuquen városában tartott bulin egy teljesen új dalnak lehettek fültanúi a jelenlévők: a szerzemény a Left On Mars címet viseli. A dalhoz hivatalos videoklip is érkezett, amely nemrég debütált a Youtube-on, íme:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3718353263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása