Rozsdagyár

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Egy hónap múlva Budapesten az Arénában

2024. június 13. - Bodzilla

fivefingerdeathpunch_2024_hun_1200x1200_bparena-500x500.jpg

Július 9.-én újra hazánkban koncertezik a multiplatina eladásokkal rendelkező Five Finger Death Punch. A zenekarnak ez lesz a harmadik hazai fellépése. Az eredetileg a Barba Negrába szervezett koncert a nagy érdeklődésre való tekintettel a Budapest Arénába került át. A Barba Negrába megváltott jegyek változatlan formában érvényesek  és már ülőhelyek is kaphatók. 

Bathory Zoli és csapata legújabb, " Afterlife" című albumuk turnéjával érkezik hazánkba. A koncertkörút ráadásul egybeesik a Metallica M72 turnéjának európai részével is, amelyen az 5FDP továbbra is fellép vendégként a világ nagy stadionjaiban. A nyári turné önálló 5FDP-koncertjein az előzenekar a leginkább horror ihletésű dalszövegeiről ismert Ice Nine Kills, amelyet  2000-ben alapított két középiskolás barát, Spencer Charnas és Jeremy Schwartz.

Bár az európai turné több állomásán az Ektomorf is csatlakozik hozzájuk, itthon mégsem ők, hanem a Malevolence lesz a plusz vendég. A Malevolence angol metalcore banda, amely a dél-yorkshire-i Sheffieldben alakult 2010-ben. Három stúdióalbumot és egy EP-t adtak ki, valamint létrehozták saját lemezkiadójukat, a MLVLTD Music-ot.

A Five Finger Death Punch nem csupán egy többszörös platinalemezes, listavezető hard rock banda, hanem elképesztően energikus koncertjeikről és elismerésre méltó zenéjükről (több, mint 9 milliárd streaming) is ismertek. Az 5FDP az elmúlt 5 évben szilárdan tartotta top 3-as helyét a Billboard Hard Rock listákon. Ez idő alatt a banda rekordnak számító tíz #1-at is felhalmozott egymás után a Billboard rock játszási listáján, ami a Mainstream Rock Airplay történetének leghosszabb listavezető sorozata. 2007 óta az 5FDP 28 Top10-es kislemezzel, és 15 #1 dallal büszkélkedet, továbbá nyolc stúdióalbumot adott ki, amelyek közül hét RIAA arany vagy platina minősítést kapott, valamint két listavezető Greatest Hits albumuk is megjelent már.

Az alapító gitáros, Báthory Zoltán nemrégiben karakterként bekerült az ikonikus Call of Duty videojáték sorozatba, ami újabb jelentős teljesítmény a banda egyre növekvő örökségében. Ezenkívül az 5FDP számos amerikai és nemzetközi díjat és kitüntetést kapott. Az egyik legismertebb zenei névvé vált 5FDP gyakran játszik a jelentős fesztiválokon, és megtölti az arénákat szerte a világon. A hűséges globális rajongótáborral a banda folyamatosan bizonyította elkötelezettségét a világ változása iránt azzal, hogy folyamatosan jelentős összegeket gyűjt különböző szervezetek számára

A július 9-i, Budapest Arénában megrendezésre kerülő 5FDP show jegyei már kaphatók a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3318425043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása