Rozsdagyár

WAGE WAR - Blueprints (2015)

2016. június 27. - drfreezy

10000x10000bb.jpg

A floridai Wage War zenekart 2010-ben alapította a két gitáros, Cody Quistad és Seth Blake. Egészen 2015-ig kellett dolgozniuk a srácoknak, mire a jól ismert Fearless Records szerződést ajánlott nekik, és kiadták a "Blueprints" című nagylemezüket. Érdekességként említem meg, hogy a producerek az ugyanabból a városból (Ocala) származó zenekar, A Day To Remember legénységéhez tartozó Andrew Wade és Jeremy McKinnon voltak. A Blueprints november 27-én jelent meg, és 2300 darabot adtak el belőle az első (!) héten.

A lemez egy légitámadásra figyelmeztető szirénaszerű effekttel indít, amit egy iszonyat súlyos, elektronikával tarkított riff követ. Az éneket külön kiemelném. Briton Bond énekes olyan gyönyörűen hozza a brutális mélyeket, hogy azt Phil Bozeman (Whitechapel) is megirigyelhetné (na jó, ő talán nem).

Nagyon sok hatás érezhető a zenekar debütlemezén. Egyfelől ott van a már említett Whitechapel. A szótagolás, és maga a hörgés is több helyen emlékeztet Phil Bozeman megoldásaira. Ennek ellenére számomra egy negatívum, hogy szinte minden dalban feltűnik egy kevés tiszta énektéma. Magával a tisztázással nem is lenne gond, mint azt a legújabb Whitechapel lemez esetében is látjuk: megfér egymás mellett a deathcore, és a férfias (!!!) tiszta ének. A Wage Warnál a probléma az, hogy minden esetben klisés, tipikusan "mai" vokáltémákkal operálnak. Ezt egy Asking Alexandriánál, vagy Blackveil Brides-nál már megszoktuk, sőt elvárás, de egy deathcore elemekből is építkező zenekarnál nagyon belepiszkít az összképbe, mivel egy ilyen "szélsőséges" zene célközönségének nem biztos, hogy bejön a pop-skálázás. Lehet ízlésesen is tiszta éneket belevinni a zenébe, de az ocalai arcoknak ez most nem jött össze.

Másfelől hallok egy kis Architects-et is a dalokban, ami ad egy hangulatot a lemeznek, tekintve hogy nagyon sokszor nu metalos, máshol pedig hardcore témák közé ékelik be technikázásaikat. Mindezt nagyon ízlésesen teszik, és igazi energiabomba a végeredmény. A tempókat is jól belőtték, így élőben a közönség könnyen tud rá mozogni, ugrálni.

Nagyon nagy pozitívum, hogy iszonyat királyul van hangszerelve a lemez. Tökéletesen eltalálták az arányokat, visszafogottan hozzák bele a dalokba az elektronikát, és a különböző effektek adnak egy ívet a számoknak. 

Összességében egy nagyon komoly lemezt tettek le a srácok azt asztalra. Nem egy tipikus metalcore zenekarról van szó. Bőven van benne brutalitás, technikázás, blastbeat, nu metalos jumpolás, és hardcore megőrülés. Mindehhez pozitív üzenetet társítottak a szövegek által. Egyedül a tipikus tiszta éneket kellene elhagyniuk, és valódi tökös következő lemezt kihozni valamikor a jövőben.

A lemezt itt tudod megvásárolni.

Teljes album stream:

Értékelés: 7,5/10 (tényleg nem tetszett a tiszta énekük)

13442154_571873646306485_1328542183891497440_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1110417520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása