Rozsdagyár

ALCOHOL - Megírták a Debreceni Hoki Klub indulóját

2016. október 12. - Felicium

dhk_teamfoto.jpg

Tavaly októberben kezdődött az Alcohol zenekar és a Debreceni Hoki Klub kapcsolatát megalapozó történet. Előbb a csapat mottójához szolgált az együttes legnépszerűbb dala, mellyel új molinó is készült, azóta is ez látható a Debreceni Jégcsarnokban, illetve a DHK mérkőzésein. Az őszi szezon kezdetére pedig komplett induló készült a klub számára, mely először szeptember 10-én debütált a csapat hazai pályán tartott meccsén (aznap ismét győzelmet ünnepelhetett a DHK, s nyert, akárcsak a zenekar tagjainak első látogatásakor).

Most pedig – gyakorlásra is alkalmas - szöveges videó formájában mindenki számára könnyen elérhetővé vált a szerzemény, melyről bővebben az Alcohol frontembere, Csövi nyilatkozott.

"Megkerestek anno a DHK-tól, hogy szeretnék mottójuknak használni a Rockhimnusz egy részletét és mi természetesen erre igent mondtunk. Lementünk Debrecenbe egy jégkorong meccsre, megismerkedtünk és alaposan ünnepeltünk egyet, mivel aznap nyert a csapat odahaza. :)

Sosem voltunk addig jégkorong meccsen, de élőben zseniális. Ajánlom mindenkinek! Nemrég pedig jött a felkérés, hogy írjunk a csapatnak egy indulót. Sosem csináltunk még ilyet, nem írtunk dalt 'receptre', egyfajta kihívás is volt ezen a téren nekünk. A hitelesség mindig is fontos volt a zenében, szövegekben nálunk, annak idején többször megkerestek, hogy mesefilmekhez, reklámokhoz stb. írjak szövegeket, de nyilván azokra nemet mondtam egyből, hiszen nem a 'reklámbizniszben' forgunk igazán. De amint említettem is a csapat megkeresésére igent mondtunk, mivel élőben teljesen megfogott, egyfajta gesztusként vettük, hogy velünk akarják megíratni a dalt és ez lett a végeredmény. Kívánunk további sikereket a csapatnak! "

Zene: Alcohol
Basszusgitár, ének: Tóth Sándor(Csövi)
Gitár: Szabó Tamás
Dob: Szentpéteri Viktor

Szöveg: Tóth Sándor(Csövi)
Vokál, csordavokál: Csövi, Szabó Tamás, Balogh Krisztián

Kiadó: Edge Records
Felvétel, keverés: Denevér Stúdió (www.deneverstudio.hu)
Hangmérnök: Boros Béla, Cserfalvi"Töfi" Zoltán

A DHK oldala
Alcohol zenekar

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8511795463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása