Rozsdagyár

AMON AMARTH - Mikulás-buli viking módra | Koncertbeszámoló

2016. december 08. - Felicium

dsc_0021_sz.jpg

Annak ellenére, hogy a svéd vikingek nyáron már játszottak hazánkban (Rockmaraton), Mikulás napján a turnéjuk is érintett minket. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy telt házas buliba csöppenek, de úgy látszik, vannak még ilyen esték is. A jegykezelés ezáltal kint a hidegben zajlott, ahol csak a biztonságiakat sajnáltam, hogy fagyoskodnak, viszont hatékony és gyors beengedést láttunk, ami ennyi embernél nagyon fontos. Annyit előre el tudok mondani, hogy egyetlenegy negatívum volt és az sem a buli folyamán, mert a kezdést előrébb hozták egy órával. Természetesen biztos, hogy jó okuk volt rá, mégis egy ekkora tömeget megmozgató rendezvénynél merész húzás.

Az estét a szintén svéd Grand Magus nyitotta. Sajnáltam, hogy hazai zenekar nem léphetett színpadra, mert talán úgy lett volna kerek a történet. Ennek ellenére a stockholmi trió kellőképpen felfűtötte a hangulatot és megvolt rá a közönség, akik élvezték már ezt a show-t is. Kicsit rövidebb mint 60 perces műsorral, nagyjából 9 dallal és egy dobszólóval kedveskedtek nekünk az északi mágusok.

dsc_0812_sz.jpg

Eközben kipróbáltam a kiszolgálást is és azt kell mondani, hogy nagyon jól megoldották. Szinte sosem kellett sorban állni, ha pedig mégis, akkor is csak néhány percet. Ezzel általában szokott gond lenni, de most maximálisan meg voltam elégedve ezzel a részével is.

A hangzás sokszor nem szokott kedvezni az első zenekarnak, de itt erről nem beszélhetünk. Abszolút egyenrangú felekként jöttek és megkapták ugyanazt a hang és fénytechnikát is a zenekarok.

Már előre lehetett tudni, hogy az Amon Amarth egy, a nyári fesztiválos programnál hosszabbal készül. Ez szerencsére így is lett, ugyanis 17 dalt adtak elő, melyből nem maradhatott ki természetesen egyik klasszikus sem. Így szerepelt többek közt a Raise Your Horns, Twilight of the Thunder God és a The Way of Vikings. Egy dolgot sajnáltam, hogy nem dobtak fel egy Mikulás-sapkát poénból, bár talán ez pont ezen a koncerten nem lett volna annyira hatásos, így csak egy kósza gondolat maradt. A közönségben azért sokak hoztak Mikulás-kellékeket a rendezvényre.

dsc_0972_sz.jpg

A hangzás és a dalválasztáson kívül még a látvány is fontos eleme volt a koncertnek és nem volt benne hiány. Láttunk íjászokat, vikingeket és maga a dob is egy óriási sisak tetején volt. Élvezetes, látványos show elemek, kemény hangzás (bár attól is függött sajnos, hogy a terem mely szegletében álltál), de összességében egy tökéletes este, megfelelő hosszúságú koncertekkel!

Fotók: Kiss Gergő

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr112030293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása