Rozsdagyár

OSSIAN - Dalpremier: Célszemély

2017. április 08. - Kovenant

ossian_3.jpg

Két hét múlva érkezik az új Ossian album a Hammer Records gondozásában "Az igazi szabadság" címmel, ennek apropóján az együttes most a második dalt is közzétette a lemezről. A friss szöveges videó a Célszemély című dalhoz készült.

Paksi Endre a kórusvokálokról (melyek kifejezetten domináns szerepet kaptak a dal refrénjében), az ötlet megszületéséről és annak kivitelezéséről a következőket nyilatkozta:

A dal szövege egyértelmű, nincs rajta mit magyarázni: ha kilógsz a sorból, célszemély leszel a céltalanoknak… Mint több más új dalban, itt is egy monumentális kórus emeli fel a dal végét. Még a lemezkészítés elején merült fel bennem az ötlet, hogy a megszokott vokálok mellett valami nagyszabásúbb is elférne néhány refrénnél. A Facebook-on hirdettük meg, hogy profi kórust keresünk és nagy örömünkre nyolc csapat is jelentkezett. Az elsőnek ajánlkozó Kismarosi Római Katolikus Kórusra esett a választás és szerintünk nagyszerű lett a végeredmény. David Gilmoure-nak, a Pink Floyd szólógitárosa legutolsó szólólemezének werkfilmjében láttam, hogy autentikus környezetben, templomban rögzítette az énekszólamokat, mi is ezt tettük. Varga Zolival leutaztunk Kismarosra és a helyi templomban vettük fel a kórust. Mindenki nagyon lelkes és segítőkész volt: volt, aki a színházjegyét mondta le miattunk, sőt egy hetedik hónapban járó kismama is végigénekelte a két órás felvételt. Májusban pedig a karnagy hölggyel az élen jönnek megnézni a lemezbemutatót a Barbában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5112410629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása