Rozsdagyár

HANGYA 50 – Ilyen volt a születésnapi koncert

2017. május 28. - Rock n roller

16797372_702712196569550_1492261732481003128_o.jpg

Ma 50 éves Lévai Hangyássy László, vagyis Hangya, a Sing Sing, és a Zorall basszusgitárosa, zenekarvezetője. Péntek este nagyszabású koncerttel ünnepelte a születésnapját a Barba Negra Trackben.

Aki korán érkezett a helyszínre, megnézhette a kisszínpaddal szemben berendezett Hangya múzeumot. Látható volt itt Hangya régi Fender Precision Bass gitárja, biciklije, zenei- és agárverseny díjai, és természetesen rengeteg fénykép az elmúlt 50 évről. Mi itt kezdtük az estét, majd itt is fejeztük be, a kisszínpados koncerttel.

Kivételesen nem volt előzenekar, de így is egy kisebb fesztiválnyi bandát láthattunk egy este alatt. A koncert két nagyobb blokkból állt. A buli a nagyszínpadon kezdődött, majd 10 óra után a kisszínpadnál folytatódott az este. A nagyszínpados blokk is több részből tevődött össze. Hangya két legismertebb zenekara, a Sing Sing és a Zorall nyitotta, illetve zárta egy-egy hosszabb koncerttel ezt a felvonást. A kettő között pedig egy rövidebb etapban Hangya egyéb bandáiból kaptunk némi ízelítőt.

img_20170526_190109.jpg

Váry "Marciék" fél nyolc körül csaptak a húrokba, a Sing Sing című dallal, természetesen Sipos Tomival a fronton, aki azonban két szám után egy rövid időre átadta a mikrofont Csordás Leventének. Levente a legtöbb embernek a Shy Guys tagjaként lehet ismerős, de az első komolyabb zenekara a százhalombattai Magazin volt. A zenekar megnyerte a Csillag születik tehetségkutatót, melynek fődíja egy lemezszerződés volt. A lemez azonban nem készült el, a zenekar az Abaházi testvérekkel Sing Sing néven lett igazán sikeres. A Nehéz lehet hősnek lenni, és a Sírni csak a győztesnek szabad című Sing Sing sláger eredetileg Magazin szám volt. Ezeket énekelte el Csordás Levi, akivel később a kisszínpadon újra találkoztunk.

A Sing Sing blokkban ezután már végig Sipos Tomi énekelt. De színpadra lépett még Szigeti Ferenc is, aki ezúttal nem zenélt, csak felköszöntötte az est főszereplőjét. És két dal erejéig beszállt Závodi Gábor is, aki a Sing Sing lemezek zenei producere volt.

Ezután egy alkalmi felállásban Hangya énekhangját is megcsodálhattuk. Két Motörhead számot énekelt, de természetesen a Ramones Mánia is színpadra lépett három szám erejéig. Majd a Junkies-től hallhattunk két dalt. Nekik Hangya a menedzserük volt, de mint kiderült pár koncerten basszusgitározott is a zenekarban. Ezen az estén ő volt az ünnepelt, így most is ő volt a zenekar basszerosa, így Riki Church csak énekesként lépett színpadra. Előbb a Ramones Mániában, majd vokalistaként a Junkies-ben. Az átvezető részt Hangya egy talán kevésbé ismert zenekara, a Zero G zárta, Linda Daemonnal.

Majd színpadra lépett a Zorall. A Nemcsak a húszéveseké a világgal kezdtek, de Szasza az első refrén után leintette a többieket, és belekezdett a Boldog születésnap című dalba. Ekkor előkerült a torta, a barátok, rokonok, akik a színpadon köszöntötték Hangyát, aki ezen némiképp el is érzékenyült. A köszöntés után folytatódott a Zorall koncert, akikhez rövid időre beszállt Schvéger Zoli, a Zorall első dobosa is. És most is volt egy szóbeli köszöntés, Cselőtei Lacitól.

Aki a Sing Sing koncertről hiányolta a Halál a májra című gigaslágert, az megnyugodhatott. A nagyszínpados buli egy össznépi Halál a mája énekléssel zárult. Szinte mindenki színpadra lépett az est szereplői közül. A rajongók pedig egy molinóval köszöntötték az ünnepeltet. De ezzel nem ért véget a buli. Kb. fél óra szünet után az ünnepelt és zenésztársai átsétáltak a kisszínpadhoz, ahol főleg a POP84 játszott ’80-as évekbeli disco slágereket. Itt újra hallhattuk Csordás Levit és Linda Deamont. De rövid ideig az este többi zenekara is kisszínpadra lépett. Nagyon jó volt az átkötés a POP84 Michael Jackson feldolgozásából, a Zorall Afrikájába. De számomra ennek a blokknak a csúcspontja az eredetileg tervezetten kívül eljátszott Alkohol volt a Junkies-től, ami után az absztinens Hangya, a születésnapjára való tekintettel, megivott egy Jägert. A másik csúcspont pedig a Sing Sing által eljátszott Deák Bill dal, a Rossz vér volt.

Őszintén megvallva, ezek a disco slágerek nem annyira az én világom, és estére már az időjárás is hidegebbre fordult. De ettől függetlenül nagyon jó buli volt. Kár, hogy egy életben csak egyszer 50 éves az ember. Isten éltessen Hangya!

További képek ITT, és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2212544321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása