Rozsdagyár

DUNAPEST FESZTIVÁL - Koncertekkel és más izgalmas programokkal a hétvégén!

2017. augusztus 28. - Felicium

20708426_407636709630663_5647620088252333988_n.jpg

Sűrű zenei kínálat után a Fesztiválzenekar ingyenes koncertje zárja a Dunapest fesztivált. Izgalmas külföldi zenei fellépők töltik meg szeptember első napjaiban a művészeti és urbanisztikai fesztivált. A Duna-parti akusztikus koncertek és DJ-szettek mellett a fesztivál keretében az A38 színpadára áll az osztrák Hunger, a román Satellites, valamint a finn rapper, View is.

Kortárs művészeti és urbanisztikai programokkal vár mindenkit a hétvégén a második Dunapest fesztivál, amelynek programjai mind kapcsolódnak valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár az úszó és vízparti helyszíneket tekintve. A programok többsége idén is ingyenes.

A Dunapest zenei programjai négy dunai helyszínen, több stílusból merítve mutatnak be izgalmas külföldi és magyar előadókat. Ingyenes akusztikus koncerteket hallgathatunk a népszigeti Kabinban Stahl Barbarától és a blahalouisianás Barbi&Jancsó párostól szeptember 1-jén, ugyanott másnap a Slow Village és a S.É.F. zenél, miközben a belvárosi Pontoon Monkeyneck és Zuboly ingyenkoncertjétől  lesz hangos.

Ami a nemzetközi kínálatot illeti, a fesztivál keretében az A38 színpadára áll az osztrák Hunger trió, a román Satellites duó, valamint View, a finn rapper is. Akusztikus koncertet ad a hajón Jónás Vera vendégszereplésével az Ivan & The Parazol, és fellép a Meteo, az Amoeba valamint a RedRed is.

A komolyzenét kedvelők számára is különleges programot tartogat a Dunapest: a fesztivál ingyenes zárókoncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar adja, akik a Dunához kapcsolódó témákból válogatnak majd. A koncert nemcsak a helyszín miatt lesz látványos: Dvořák, Elliot Cole, Aaron Copland műveit és a vajdaszentiványi népzenét  fényfestéssel teszi még mágikusabbá a LaLuz csapata.

A Budapest Főváros Önkormányzatával összefogásban megvalósuló Dunapest fesztivál célja, hogy fontos kortárs alkotókat mutasson be, miközben ráirányítja a figyelmet a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára. A koncertek, színházi előadások, képzőművészeti bemutatók, irodalmi beszélgetések, filmvetítések, városi séták és egyéb urbanisztikai programok segítségével a városlakók újra felfedezhetik a Budapestet kettészelő folyót.

 

Satellites: a Föld körül keringve

Az A38-ra érkezik a román zenei színtér izgalmas, mindent mindennel ötvöző együttese, a 2012-ben indult Satellites. A Cosmin Hosz és Dorin Marcu által alkotott duó fellépett már országuk összes nagy fesztiválján, de láthattuk őket a Szigeten is. Merengősebb hangvételű dalaik lenyugtatják, a posztrockot, drum&basst és dubstepet ötvöző, könnyedebb dalaik pedig garantáltan felpörgetik majd a hajó közönségét szeptember első estéjén. A Satellites ars poeticája: a kevesebb több, dallamos, táncba hívó melódiáikkal pedig tartják is magukat ehhez. „Szörfözünk a hangfalakból érkező hanghullámokon” – fogalmaztak korábban, Budapesten pedig mi is felülhetünk majd az általuk keltett zenehullámokra.

 

View: hipnotikus szövegelés

A Dunapest azokra is gondol, akik a feszes, dob-basszus alapokon nyugvó szövegelést részesítik előnyben. A 24 éves Juuso Ruohonen neve elsőre talán keveseknek mond bármit is: pedig a View művésznéven alkotó rapper már számos fesztiválfellépésen  bizonyította profizmusát, ráadásul hazájában 2016 ifjú reménységének választották. View nemcsak karizmatikus hangjával, hanem hipnotikus szövegeivel is rabul ejti majd a magyar közönséget; budapesti fellépésére az ősszel megjelenő debütáló albumáról hoz dalokat. 

 

SATELLITES / AMOEBA / VIEW / REDRED

Dunapest az A38 hajón
2017. szeptember 1. 20:30-04:00
A38 - Koncertterem
Jegyárak: 1600 (elővétel), 2200 Ft (helyszínen)

 

Hunger: melankolikus osztrák elektropop

Az elektronikus popban utazó bécsi Hunger 2014-ben alakult. Az F.D.T.F. nevű zenekarban játszó gyerekkori jó barátok, Daniel Rumpel (gitár) és Johannes Herbst (basszusgitár/szintetizátor) a banda sikerén felbuzdulva új formációt hozott létre, ebben pedig tettestársuk lett az énekes. Lucas Hendrich. A trió célja olyan kísérleti zene létrehozása volt, amely egyszerre filmzeneszerű és nagyon sötét.

Debütáló nagylemezük, a For Love tavaly augusztusban jelent meg, dalai egy része a '80-as évekbe repít vissza: a jellegzetes szintetizátorfutamok és dobgép hangja a korszak akciófilmjeit vagy romantikus drámáit idézi. Utóbbi talán találóbb hasonlat, ugyanis Lucas Hendrich hangja kellően fülbemászó és melankolikus. A Gravity című dalukhoz készült, meglehetősen nyomasztó videoklipet ráadásul az a Christian Lamb rendezte, aki dolgozott már többek között a Coldplayjel, Madonnával, Taylor Swifttel és Rihannával is.

 

METEO / HUNGER / IVAN & THE PARAZOL

Dunapest az A38 hajón
2017. szeptember 2. 19:00–22:30
A38 - Koncertterem
Jegyárak: 1600 (elővétel), 2200 Ft (helyszínen)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5112785156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása