Rozsdagyár

UNSANE - Koncert a Desszert Feszt keretein belül

2017. október 18. - Felicium
unsane.jpg
November 4-én a Tukker és a Cudi Purci a Desszert Feszt keretein belül egy óriási bandát fog elhozni Nektek. A Dürer kert ad otthont a legendás Unsane első magyarországi koncertjének, amit már most óriási várakozás előz meg. (Esemény ITT)

A '88-ban alakult trió hamar népszerűségre tett szert a színtéren belül, többek között olyan zenekarokkal megosztva a színpadot, mint a Helmet, a Surgery, vagy a Cop Shoot Cop.

A híres cím nélküli debüt album 1991-ben látott napvilágot. Sajnos egy évvel rá a dobos Ondras túladagolásban halt meg, és a Swansból ismert Vincent Signorelli került a helyére, majd '94-ben a basszeros poszton is csere történt és Dave Curran került be a zenekarba. Ezután lendültek bele komolyabban a turnézásokba és a harmadik lemezzel (Scattered, Smothered & Covered) érték el azt a szintet, hogy nagyobb réteg is megismerje a zenéjüket. Itt jött össze nekik, hogy a Slayerrel! menjenek el közös turnéra.


A Relapsenél kijött következő anyag után 2000-ben egy kis szünet következett be a banda történetében (a bécsi buli után Spencert megtámadták, aminek következtében kórházban kötött ki). 
Viszont 2003-ban újra lehetett hallani róluk és egy DVD-vel lepték meg a rajongóikat, sőt, az Ipecacnál kijött 2007-es lemez után a Melvins-szel is elmentek turnéra. Érdekesség, hogy két videojátékon (Tony Hawk, True Crime) is szerepeltek 1-1 számmal, ami azért nagy szó ilyen típusú zenekar esetében.

A noise rock istenei 2017-ben új anyaggal jelentkeztek, ami már a 
Southern Lord neve alatt jött ki. Bátran kijelenthetjük, hogy az év egyik leghangosabb lemezéről beszélhetünk. Az Unsane az évek alatt nem, hogy vesztett volna erejéből, de hangosabbak és keményebbek, mint valaha. Az este másik fellépője pedig a bolgár Them Frequencies lesz, akik már játszottak egyszer nálunk és remek bulit tudhattak maguk mögött. A sludge-ot a hardcore-ral ötvöző zenekar remek választásnak bizonyult az Unsane elé, akik remélhetőleg kellően bemelegítik majd az estét. Ha ott szeretnél lenni az év egyik leghangosabb eseményén, akkor November 4-én irány a Dürer.


Jegyek: 3.900 ft maximum Október 30-ig // 50-50 db a Waveben és a CD Pincében, utána és a helyszínen 4.900 ft"

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5913003608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása