Rozsdagyár

Judgment Night Vol. 3 az Instantban Budapesten!

2018. február 16. - Felicium

judgment_cover_v4_cast.png

Lássuk csak, mi is történt 1993-ban a nagyvilágban. Nelson Mandela béke-nobeldíjat kapott, Michael Jordan először vonult vissza a profi kosárlabdától, Szeles Mónikát pedig megszúrták a teniszpályán. Az Ace of Base kihozta a Happy Nation című lemezét, Emilio Estevez és Cuba Gooding Jr. pedig egy csapat kerge kacsa és egy tucat szibériai husky-val való küzdelem után a brooklyni gettó gengszterei elől próbált megmenekülni. Végül mindketten túlélték, és visszatértek a biztonságos, kertvárosi otthonukba, ami viszont a kalandjukból hátramaradt, azért a mai napig hálásak vagyunk.

A Judgment Night című film soundtrack-jéről van szó, melyen egy tucat rapbanda és ugyanennyi rock- metál csapat mutatta meg, hogy milyen az, mikor a mindent elpusztító lövedék találkozik a mindennek ellenálló tárggyal. A zenekarok kollaborációjából született album pillanatokon belül negyedszázados lesz. 

Ennek apropóján rendezi meg az Eastern Sugar Production február 17-én a Judgment Night Vol.3 estet, ahol hazai metál és hiphop zenekarok állnak össze egy-egy dal erejéig a színpadon. Érdemes ellátogatni az eseményre, mert olyan együttműködéseket láthatunk, amikre nemigen lesz még egyszer példa a közeljövöben. Az este fellépői, és az elhangzó dalok (a saját szerzemények mellett):

Mirror feat. Mc Mizo, Mc Tony, Dj Kispeppino - Biohazard/Onyx: Judgment Night

A mélyrehangolt modern metált játszó Mirror kedvére keménykedhet majd a soundtrack betonsúlyos címadó nótájára. Csatlakozik hozzájuk a komoly küldetéstudattal bíró Nagyvilág?! Crú két tagja, Mc Mizo, és a Peppino dinasztia legfiatalabb tagja, Dj Kispeppino, valamint itt lesz még Mc Tony, a Fiirii52-ből. A Hc-hiphopban utazó Mc saját csapatában a Földünkért aggódik, itt viszont gond nélkül nyomja majd a mocskot, ahogy a csövön kifér.

Sunset feat. Kovács Zoltán (Depresszió), Dj Deez - Helmet/House Of Pain: Just Another Victim

Metál, post-hardcore és dallamos punk találkozik a Sunset pozitív üzenetközpontú zenéjében. Ezen az estén egy kevésbé optimista dalt választottak maguknak. Mivel van saját basszusgitárosuk, ezért Kovács Zolinak a Depresszió basszusgitárosának nincs más választása, mint hogy elreppelje azt, amit eredetileg Everlast nyomott a dalban. Fel van adva neki a lecke rendesen! Alájuk pakol Dj Deez, nyolcdanos funk-nagymester.

Raza Loca feat. Mc Ozillah, Skannabeat - Faith No More/Boo-Yaa T.R.I.B.E: Another Body Murdered

A Raza Loca már 1999-ben tolta a hisztérikus numetált. Rövidebb-hosszabb szünetek, tagcserék után most újra köztünk vannak, hogy elnyomják az egyik legerősebb dalt a soundtrack-ről. Mivel az önkívületben való kiabáláson kívül más is szerepel a dalban, segít nekik a tősgyökeres londoni Mc Ozillah, a legendás Frigid-Air Family oszlopos tagja. A samplereknél a kooperációkra mindig nyitott, finomkezű Skannabeat.

Sepoq feat. Mc OG - Slayer/ICE-T: Disorder

A Sepoq gondosan ügyel rá, hogy kevés rajongója legyen. A banda a pokolból érkezett a földre, talán ezért is van kevesebb követőjük, mert az emberek félnek a gonosztól. A banda akár az est házigazdája is lehetne, hiszen ők az egyetlenek, akik harmadszor vesznek részt Judgment Night bulin. Viszont először lép fel velük Mc OG, a Body Count legnagyobb magyar rajongója, aki az elmúlt éveket a háttérben töltötte, de mostanra készen áll rá, hogy megmutassa a nagyközönségnek, van ő is olyan kemény, mint Ice-T.

Autopilot - Therapy?/Fatal: Come And Die feat. Fekete Károly (Strong Deformity)

Lehet, addigra már megnyerték a 2017 legjobb dala versenyt, de akár így lesz, akár nem, biztos, hogy a kisujjukból rázzák majd ki a Therapy/Fatal nótát. Ezzel a dallal a banda megmutatja, hogy a finom megoldások és az érzékenység mellett tökösségből is van bennük rendesen. És hogy kivel készülnek a fellépésre? A közelmúltban ismét életre kelt Strong Deformity aranytorka, Fekete Károly érkezik, hogy a titánokkal együtt szántsa fel a színpadot.

Pennhurst feat. Lord Györemix, Paths (Ayahuaska, BeatKoho) - Living Colour/Run D.M.C: Me, Myself & My Microphone

A budapesti elmegyógy-szökevények Mc Paths-t kérték fel, hogy segítsen nekik, ha idejekorán elgurulna a gyógyszer. Jól tették, hiszen Paths az utóbbi években olyan bandákban bizonyított, mint a BeatKoho vagy az Ayahuaska. Amit Paths nem hajlandó elreppelni, azt Scizo majd elüvölti, elsikoltja, elrikoltja, elbömböli, elnyávogja, elnyöszörgi, elugatja, elvonyítja, épp, amihez kedve lesz. Persze mindezt kényszerzubbonyban.
A lemezjátszók mögött Lord Györemixnek álcázva áll majd egy hivatásos ápoló… vagy maga Lord Györemix, ezt még nem lehet tudni. Ahogy azt sem tudjuk évek óta, hogy a lord megnevezés milyen címet takar. A tippünk minimum hiphop nagyherceg.

Drawing feat. Egervári Zoltán (Dolor) - Pearl Jam/Cypress Hill: Real Thing

Fel van adva a lecke a Drawing zenekarnak, hiszen a legutóbbi JN esten a The Taktika játszotta ezt a számot. Azonban ne féltsük a fiúkat. A banda a klasszikus new york-i hardcore vonalat viszi, jobb énekest pedig nem is kérhettek volna fel, mint a 90-es évek Hc-ja iránt legalább ennyire elkötelezett budapesti Dolor énekesét, Egervári Zoltánt. A két csapatot nem mellesleg évtizedes barátság köti össze. Mi mást is várhatnánk: Hardcore Unity.

The Royal Freak Out feat. MC Reno - Dinosaur Jr. / Del The Funky Homosapien: Missing Link

The Royal Freak Out – Igazi tökös rockzene. Nem csoda, hogy rögtön le is csaptak a lemez legrockosabb dalára. Jól tették. Nem a gitárszóló lesz a hiányzó láncszem! A kevésbé rockos részeket Mc Reno nyomja majd a Bull Ball-ból. Reno már a JNV2-n is énekelte ezt a számot. Na most vagy ennyire lusta, vagy tényleg imádja. Meg fogjuk kérdezni.

Bull Ball - De La Soul/Teenage Fanclub: Fallin'

Mc Reno mentségére legyen szólva, hogy még egy tracket bevállalt, tehát lustaságról szó sem lehet. A lemezjátszók mögött T.O., akitől némi szövegelés szintúgy várható, hiszen ő egyben a hajdúszoboszlói Soap City Squad egyik Mc-je is. A jófajta, RATM hangulatban utazó Bull Ball ezúttal egy lazulós számmal áll majd a színpadra.

Pagony - Sonic Youth/Cypress Hill: I Love You Mary Jane

Elsőre kakukktojásnak tűnhet a Pagony zenekar, hiszen könnyedebb műfajban utaznak, mint a többi fellépő, de talán ettől lesz még izgalmasabb, amit összehoznak majd. Kíváncsian várjuk, mit kezdenek a Sonic Youth pszichedéliájával és a Cypress Hill megrögzött marihuána imádatával.

Nem szerepel az albumon, viszont elhangzik az este folyamán:

Wishes feat. Zsolaa, Faktor (FaktorLabor), Dj Beat Panama – Anthrax/Public Enemy: Bring the Noise

A Wishes dallamos újsulis hardcore-t játszik, és az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta 2017-ben. Egy igazi csapat, ahol a tagok mind egy közös célért küzdenek.
Az egy dalra jutó legtöbb producer valószínűleg itt lesz, hiszen a produkcióban közreműködik Zsolaa, a tucatnyi művésznévvel rendelkező mc és dj, valamint Faktor, a Faktorlabor másik nemzőatyja, és motorja. Beat Panama, a hip-hop dj, aki már gyakorlott a kollaborációkban, ezúttal nem amerikai emszíkkel, hanem magyar honfitársaival lép a színpadra.

Reméljük lesz Judgment Night 4 is, ahol pedig valaki végre eljátssza a Tool és a Rage Against The Machine közös, végül kiadatlan dalát is!

A végére pedig álljon itt egy felhívás a szervezőktől:

Mindannyiunk szívéhez közel állnak bizonyos ügyek, mi sem vagyunk ez alól kivétel. A HUMANO MODO ALAPÍTVÁNY egy óvoda/iskola alapítványa. Az ott tanuló fogyatékos gyerekek és szüleik életét igyekeznek megkönnyíteni, speciális képzésekkel, szabadidős programokkal és táborokkal. Mi a magunk részéről JÁTÉK és RUHAGYŰJTÉST szervezünk nekik. Kérünk, hogy új vagy használt ruháitok és játékaitokat ne dobjátok ki, hanem hozzátok, vagy küldjétek el a rendezvényünkre! Az alapítványról a lenti linken olvashattok bővebben. Nagyon köszönjük, ha sikerül együtt örömet okoznunk a Gyerekeknek ezzel az akciónkkal! 
http://humano.hu/bemutatkozas

Időpont: 2018. február 17. (20:00-23:00)
Helyszín: Instant Klub
(Akácfa utca 49-51.)
Belépő: 1500.-

MIRROR: https://www.facebook.com/mirrorbandhun/
Mc MIZÓ (NagyVilágCrú): https://www.facebook.com/NagyVilagCru/
Mc TONY (FiiRii52): https://www.facebook.com/fiirii52hc/
Dj KISPEPPINO (NagyVilágCrú): https://www.facebook.com/djkispeppino/

SUNSET: https://www.facebook.com/Sunsethungary/
KOVÁCS ZOLTÁN (DEPRESSZIÓ): https://www.facebook.com/depressziomusic/
Dj DEEZ: https://www.facebook.com/DjBboyDeez-153848654724448/

WISHES: https://www.facebook.com/wishesbp/
FL ZSOLAA (FAKTORLABOR, BUPINO, KRIMINAL BEATS):https://www.facebook.com/ZsolaavonFaktorlabor/
https://www.facebook.com/bupino/
FL FAKTOR (FAKTORLABOR, KRIMINAL BEATS): 
https://www.facebook.com/FaktorLabor/
https://www.facebook.com/realkriminalbeats/
Dj BEAT BANAMA: https://www.facebook.com/BeatPanama/

RAZA-LOCA: https://www.facebook.com/Raza-Loca-990279661099937/
SEPOQ: https://www.facebook.com/sepoqband/

AUTOPILOT: https://www.facebook.com/autopilotrocks/
STRONG DEFORMITY: https://www.facebook.com/strongdeformity/

PENNHURST: https://www.facebook.com/pennhurstband/
AYAHUASKA: https://www.facebook.com/AyahuaskaRapCore/
LORD GYÖREMIX: https://www.facebook.com/djgyoremix/

DRAWING: https://www.facebook.com/drawinghc/
THE ROYAL FREAK OUT: https://www.facebook.com/theroyalfreakouts/
BULL BALL: https://www.facebook.com/bullballmusic/
PAGONY: https://www.facebook.com/pg/pagonyabanda/about/?ref=page_internal 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5013674570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása