Rozsdagyár

FLEGMA - Dalpremier: HUNtalanul

2018. november 02. - Felicium

huntalanul.png

Október 15-én lépett életbe az a törvény, mely tiltja és szankcionálja a közterületen való életvitelszerű tartózkodást. A FlegmA zenekar elbeszélgetett néhány hajléktalannal, majd megszületett a dal: HUNtalanul.

Az együttes az alábbiakban fogalmazta meg a dal megírásának apropóját:

Az aluljárókból és a padokról eltűntek a hajléktalanok, és rendőrök tucatjait vezénylik nap, mint nap arra feladatra, hogy fenntartsák a rendet és az itt-ott még felbukkanó hajléktalanokkal szemben szükség esetén eljárjanak.

Minden éremnek két oldala van. Hajléktalanszállások vannak ugyan, de a fedél nélküli emberek nem szívesen veszik igénybe, elmondásuk szerint, megmaradt személyes tárgyaik, és maradékegészségük védelmének érdekében. Lakások ezrei állnak üresen az országban, és még hosszan lehet sorolni azokat az okokat, ami miatt egy ilyen törvény semmiképp nem állja meg a helyét.

Néhány napja elindult egy aláírásgyűjtés. Jogászok, ügyvédek, és már orvosok is tiltakoznak a törvény ellen. Van egy probléma, amit megoldani kell, és nem a szőnyeg alá söpörni. A nincstelenséget nem lehet törvénnyel tiltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3314339453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2018.11.02. 20:22:36

Cigire van pénze. 1:37-nél.

ifjú padavan 2018.11.08. 12:18:53

1. Biztos, hogy ezen az oldalon szükség van politikára? Oké, van egy ilyen szám, osszátok meg. De minek hozzá ez a nyílt politikai állásfoglalás? Ilyesmivel olvasókat is lehet veszíteni. És nem magamra gondolok, de elképzelhető, hogy van olyan ember, aki azt gondolja: ezek komcsik, vagy libsik, inkább nem olvasom az oldalt.
És ne értsd félre, ha a másik oldal mellett foglalsz állást, akkor meg innen veszítesz olvasót.
2. "Lakások ezrei állnak üresen az országban." Ezt most hogy kell érteni? Költöztessék be a hajléktalanokat üres lakásokba, hogy lelakják őket? A többségük biztos nem vigyázna a lakás állagára. Aki dolgozik, az gürizzen egész életében, hogy legyen hol laknia, ők meg beköltöznek ingyen valahova? És hogy legyen? Egy ember/egy lakás? Mert ha már többen mennek egy kéglibe, akkor mitől lesznek nagyobb biztonságban egymástól, mint egy hajléktalan szállón?
Amúgy is nagyon félre van ám magyarázva ez az egész szitu. Pont ezért nem kellene állást foglalnotok a témában. Meg azért sem, mert nem politikai-publicisztikai, hanem zenei oldal vagytok.

Felicium 2018.11.09. 07:48:11

@ifjú padavan: Félreértés ne essék, ezek a zenekar szavai és ők foglaltak állást a témában. Mi csak lehoztuk a gondolataikat és idézőjelbe tettük őket. :)

ifjú padavan 2018.11.09. 09:38:09

@Felicium: Ja tényleg, bocsi :) Telón néztem, ott nem annyira volt feltűnő az idézőjel :)
süti beállítások módosítása