Rozsdagyár

ELMARAD A NYÁRI FESZTIVÁL- ÉS KONCERTSZEZON

2020. április 30. - Kovenant

pic_1.jpg

Hivatalossá vált, ami eddig is sejthető és előrelátható volt, csak eddig szinte egyetlen koncertszervező sem merte egyértelműen kijelenteni: a kormány mai bejelentése szerint augusztus 15-ig minden 500 fős látogatottságot meghaladó tömegrendezvény megtartása tilos, azaz értelemszerűen semmilyen fesztivál, nagyobb lélegzetű koncert vagy stadionturné-állomás nem kerül megrendezésre.

Bár néhány szervező már előrement az eseményeknek és ő maga döntött úgy, hogy idén elmaradnak rendezvényeik, a kormány mai bejelentése tiszta vizet öntött a pohárba: a rendelkezés szerint így el fog maradni a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a Rockmaraton, a FEZEN, az EFOTT, a Bánkitó, a Campus, a Művészetek Völgye és számos más egyéb olyan esemény is, melyek évek, ha nem évtizedek óta állandó jelleggel szerepeltek mindannyiunk nyári programjában. 

Ami viszont az egész koncert- és rockszakma szempontjából fontos, az az, hogy ezzel a kormányrendelettel jogszerű és hivatalos alapot kaptak arra a szervezők, hogy vis major helyzet (azaz a szerződő fél által nem befolyásolható rendkívüli külső körülmények) fennállása miatt lemondhassák ezeket a rendezvényeket, így a fellépő zenekarok nem kérhetnek kártérítést. Nem nehéz belátni, hogy ennek hiányában az egész élőzene-színtér mehetett volna a levesbe, hiszen olyan pénzügyi kötelezettségei keletkeztek volna a szervező cégeknek, melyeket lehetetlen lett volna teljesíteni. Természetesen ez csak sovány vigasz a kieső bevételek szempontjából.

Arról még nincsenek információink, hogy az augusztus 15-i dátumot követően hány szervező és fesztivál vállalja be eseményeiknek egy későbbi időpontban történő megtartását, illetve a járványügyi helyzet függvényében persze a kormány is meghosszabbíthatja ezt a határidőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3015650296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2020.05.01. 16:00:30

Remélem a SZIN is elmarad.
süti beállítások módosítása