Rozsdagyár

ZISKÓ OLIVÉR - Derek Sherinian is játszik a készülő lemezen

2020. július 05. - Kovenant

zisko_oliver.jpg

Tavaly óta dolgozik Ziskó Olivér dobos egy több szempontból is rendhagyó albumon. A megjelenés előtt több kislemezdallal is jelentkezik majd, amelyek egy részéről tavaly már leforgatták a videofelvételeket. A Rise And Fall volt az első megosztott dal, most pedig egyszerre két klip is felkerült a webre.

A lemez koncepciója zenei szempontból egy modern hangzású, instrumentális, fúziós/elektronikus elegy lesz. A 12 dal mindegyike saját szerzemény. Hármat ezek közül Miski Ádi barátommal programoztunk. Ritmikai szempontból sok kötött improvizáció jellemzi a dalokat. Kreáltam különböző improvizációs modelleket, sémákat, melyeket modern elektronikus zenék ritmusai ihlettek, és dalonként más-más ilyen modellre építkeznek a harmóniák. Természetesen a közel tíz bitang jó fúziós zenész közreműködőnek hála, nem maradnak el a minőségi gitár, basszus és billentyűs szólók sem. Jelenleg nyolc dal keverése van kész.

Mondanivaló szempontjából is van koncepció, melyet nem szeretnék különösebben részletezni. A jazz, fúziós és különböző improvizációs zenék nagy része kimerül az egyéni hangszeres játékban és nem kifejezetten a közönség felé közvetített mondanivalóra épül. Ha innen nézzük, akkor ez egy rendhagyó album, mert minden dalnak meglesz a maga üzenete. Alapvetően huszonegyedik századi jelenségekről lesz szó, amit – énekes híján - a klipekbe vágott képsorokon és a koncerteken, a háttérben futó filmen lehet majd követni. A járvány miatt az embereknek most még inkább van idejük/igényük magukba fordulni és elgondolkodni rajta, hogy vajon hányadán is állunk a világgal. Nem okoskodni szeretnék, csak feldobok egy-egy témát abból a korból, melyben élünk és a közönségre bízom, hogy mire asszociál.

A további hangszeresek: Papesch Péter és Gudics Martin basszusgitàr, Kaltenecker Zsolt billentyűs hangszereken és nemrég kibővült egy újabb billentyűssel a lemez közreműködőinek listája. Nem is akárkivel:  Derek Sheriniannel (Alice Cooper, Kiss, Dream Theater, PlanetX. Sons of Apollo, Joe Bonamassa, de valószínűleg sokaknak nem kell bemutatnom). Már elküldte a feljátszott billentyűszólamát és dolgozunk a dalon, melyben szerepel.

Az album a terveim szerint jövőre jön ki, ha nem lép közbe más, az ideihez hasonló világméretű jelenség. Addig is dolgozunk a többi kislemezdal megjelenésén, valamint az album színpadi megjelenítésén. Marius Pop és Papesch Peti lesznek mellettem a trió koncert formáció tagjai és ahol megoldható, szeretnék néhányat a többi vendégszereplő zenész közül is meghívni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5415983122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása