Rozsdagyár

VENOMOUS CONCEPT - Politics Versus The Erection (2020)

2020. szeptember 18. - chris576

1000x1000_9.jpg

Vajon érdekes lehet-e még 2020-ban egy szupergroup? A formáció által elővezetett muzsika esetleg, de az, hogy ők egy afféle szupergroup, az az újdonság varázsának leghalványabb szikráját sem lobbantja be, hiszen annyi van már belőlük, hogy minden túlzás nélkül Dunát lehetne velük rekeszteni.

Megmondom őszintén, ez a szupergrouposkodás kezd egy kissé divatszagúvá válni, olyan, mintha már kötelező jelleggel állnának össze ily módon a zenészek, nehogy kilógjanak a sorból. Igaz, ez a szupergroup-dolog nem új keletű, csak éppen most tetőzik (és úgy néz ki, hogy lassan belefulladunk).

A bevezető negatív kicsengése ellenére a jelenlegi páciensről, a Napalm Death- és Brutal Truth-tagokkal felálló Venomous Concept zenekarról egyetlen rossz szó sem fog elhangzani a részemről. De az hétszentség, hogy a szupergroup-jelleg nem befolyásoló tényező ebben. Old school hardcore/punkot tolnak egyébként, melyet amúgy jómagam is kedvelek, de csak ritkán szoktam hallgatni. Anno a Slayer feldolgozáslemeze, az "Undisputed Attitude" által szerettem meg igazán ezt a vonalat. A hazai bandák közül pedig a Liberal Youth mutatta számomra az utat.

A Venomous Concept már a negyedik nagylemezénél tart, szóval nem egy frissen megalakult csapatról van szó. A stílus nem sokat változott az első album óta, ezúttal talán egy icipicit jobb, karakteresebb dalok születtek. Ami egyébként nem jelenti azt, hogy egy tízpontos, megkerülhetetlen anyagról van szó. Hatalmasat szól, rendesen odatették magukat a srácok, de ezeket a témákat, riffeket már ezerszer ellőtték mások is (ha nem is hangról-hangra, de…).

Ez a műfaj mondjuk amúgy sem a sokszínűségéről és a komplexitásáról híres, szóval nem is igazán kell azon matekolni, hogy miért is érzem, amit érzek. És mint már említettem, ezen még az sem segít, hogy egy szupergrouppal van dolgunk. Teszik a dolgukat, jól seggbe rúgják a hallgatót, jól megmondják a magukét, aztán egyszer csak vége szakad, én meg ahelyett, hogy újból nekifutnék, inkább keresek valami mást.

Nem vásárolnám meg 180 grammos vinylen (a ronda borító miatt meg aztán főleg), de koncerten szívesen vadulnék rá. A stílus rajongói valószínűleg megvesznek majd érte, ami nem is csoda, hiszen valóban egy igazán korrekt lemezről van szó. Az pedig, hogy én nem vagyok maximálisan elégedett az albummal, az legyen az én bajom.

A "Politics Versus The Erection" a Season Of Mist kiadó égisze alatt jött ki 2020. augusztus 28-án. Ajánlom, mert jó anyag, de nem azért, mert egy úgynevezett szupergroup szabadította a világra. A Shane Embury-rajongók pedig egyáltalán nem panaszkodhatnak, ugyanis tavaly jött ki a Tronos lemeze (szintén zenész, illetve szupergroup), aztán itt van a Venomous Concept és az új Napalm Death is (kritika ITT).

8,5/10

venomous_concept-promo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8116206218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása