Rozsdagyár

DEPRIVED OF SALVATION - Villáminterjú a budapesti halálmetal brigáddal

2020. november 12. - chris576

124980004_389226815841653_1728968165952774499_n_1.jpg

A budapesti death metal formáció, a Deprived Of Salvation év elején jelentkezett első nagylemezével (kritikánk ITT olvasható), nemrégiben pedig egy új dal és klip is érkezett a csapattól. Többek között ezekről is beszélgettünk a banda egyik gitárosával, Mácsai Dániellel.

Sziasztok! Kezdjük a legelején: mikor alakultatok, hogy talált egymásra a zenekar tagsága, honnan jött a Deprived Of Salvation névötlet?

Szia! Köszönjük a felkérést! A Deprived Of Salvation hivatalosan 2019. november 1-én alakult Borisz Sarafutgyinov és általam, de a zenekar elképzelése visszanyúlik pár héttel azelőttre, mikor Borisszal lementünk a BlastBeat bárba iszogatni és dumálni. Néhány pohár ital után így Borisz fejéből kipattant az ötlet, hogy csinálnunk kéne egy Boss HM2-jellegű bandát, olyasmit, mint a Dismember vagy a Lik. Tíz másodperc se kellett ahhoz, hogy azt mondjam: benne vagyok! És október 31-én Borisz rám írt chaten, hogy 1-én mit csinálok, én meg mondtam, semmit. Erre ő egyből írta, hogy jó, akkor holnap jössz át hozzám, Barbeque-bulit tartunk és közben elkezdünk dalokat írni. És onnantól kezdve számítjuk a Deprived megszületését. Miután elkészült a "Destined To Rot" EP, először Metzger Dávid, később meg Fadó (Hajdú Farkas) jelezték, hogy szívesen jönnek a bandába dobolni. Utána jött Suvada Péter, aki amint meghallotta a készülő nagylemezt, vállalta a basszusgitáros-posztot.

A névötlet értelemszerűen Borisztól jött, ami azt jelenti, hogy teljesen mindegy, mennyire próbálsz helyesen élni, a jóság és a megváltás fogalma nem számít, épp ezért mindannyian meg lettünk fosztva  a megváltástól.

Mely zenekarok inspirálják a bandát leginkább?

Legfőképp az olyan svéd death metal együttesek vannak ránk nagy hatással, mint a Dismember, Lik, Entrails, Entombed, At The Gates, Bloodbath és még a német Fleshcrawl.

2020 elején jelent meg az első nagylemezetek, a "Destination: Decay". Milyenek a visszajelzések, illetve ti mennyire vagytok megelégedve az anyaggal?

Határozottan pozitívak! Ami nem lep meg, mert eddig nem hallottam magyar láncfűrészes hangzású death metal bandáról és érződik, hogy van rá igény itthon is. Nagyon elégedettek és büszkék vagyunk a lemezre, mert számunkra ez a death metal.

Van-e esetleg egyfajta útkeresés-jellege a debütalbumnak vagy már egy teljességgel kiforrott DOS hallható rajta?

Egyáltalán nincs útkeresés. Nem az a célunk, hogy újra feltaláljuk a kereket, hanem tisztelgünk a nagy svéd death metal ősök előtt, akik létrehozták és elsajátították ezt az egyszerű, de nagyszerű hangzásvilágot.

A koronavírus-járvány már hosszú ideje gyakorlatilag teljesen ellehetetleníti a koncertezést. Ezen a téren mennyire sikerül érvényesülnötök? Körülbelül hány fellépésetek volt eddig?

Egyetlenegy koncertünk volt a Lowland fesztiválon Mindszent környékén, ahol az egyik főzenekar voltunk.

A koncertezés helyett marad a dalszerzés. Ezen rajta vagytok? Mikorra várható egy újabb nagylemez?

Nálunk mindig megy a dalszerzés! Nagylemez picit később lesz, azonban decemberben megjelentetünk egy háromszámos EP-t, melynek az egyik tételét már ki is tettük egy horrorisztikus klippel!

124952267_806507220202628_2257465897506759836_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3916283678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása