Rozsdagyár

EXOPOP - Klippremier: Valahol eltévedtem

2021. március 04. - Felicium

20210116-img-3844-3.jpg

Rendhagyó zongora-ének duóval debütált a legújabb Exopop dal, mely a készülő nagylemez egyik és egyben legmeglepőbb szerzeménye lesz. A felvételeken Márkosi Joci (zongora) működött közre, akit a Nene zenekarból ismerhetünk. A felvételek a Supersize Recording és a Sonic Garden Stúdiókban készültek (a zenekarról bővebben ITT írtunk).

Miért készült a dal?

A mai világban már nem okoz különösen nagy erőfeszítést lecserélni a környezetünket, barátainkat, szeretteinket. Bármikor bárhova elutazhatunk, bárhol letelepedhetünk. Sokszor annyi lehetőséget kínál az élet, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja hozni a megfelelő döntést menjen vagy maradjon, mit vagy kit hagy hátra és mit nyer cserébe. A dal azokról a hátrahagyottakról szól, akik a körülmények áldozatai lettek. 

Miért kerül pont ilyen lírai szerzemény az albumra?

Folyamatosan keressük a megújulást. Stílusban és hangszerelésben is állandóan feszegetjük a határainkat. Erről tanúskodik majd az új albumunk is, ami merőben más lesz, amint az eddigi dalaink. Hangzásban is és hangulatban is egyaránt. Könnyedebb, de ízlésesebb. Sőt, talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom nem a zongora lesz az egyetlen vendéghangszer a lemezen. Sok verziót kipróbáltunk, de végül egyértelmű volt, hogy a dal mondanivalóját, hangulatát az egy szál zongorával előadott ének adja át a legjobban.

Miért pont ezt mutattátok meg elsőként?

Jelen felállás szerint a lemez dalai egyesével fognak megjelenni bizonyos időközönként. Rengeteget dolgozunk a lemezzel és úgy gondoltuk, hogy nem várunk tovább, kihozunk egy dalt. Egészen egyszerűen azért ez az első, mert csak két hangszer szerepel benne, ezzel tudtunk a leghamarabb elkészülni.

20210116-img-3826-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9116448838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása