Rozsdagyár

PAPA ROACH - Greatest Hits Vol.2 - The Better Noise Years (2021)

2021. április 12. - Bodzilla

452373.jpg

Mintha csak ma lett volna, mikor Jacoby Shaddix az arcunkba üvöltötte, hogy "Cut my life into pieces" és bizony azóta eltelt 21 év. Az e soroknak helyet adó "Infest" album kétségkívül a zenekar legjobbja, de azóta is komolyabb minőségvesztés nélkül, rendületlenül szállítják a jobbnál jobb anyagokat.

Bár akkoriban sokan nem jósoltak nagy jövőt a csapatnak, a népszerűségük töretlen, mi több, egy dobos cserét leszámítva (Dave Buckner helyét Tony Palermo vette át) azóta a tagság is állandó. Jacobyék igyekeznek hasznosan tölteni a pandémiás időszakot is. Tavaly év végén a már említett "Infest" album húszéves jubileumát ünnepelték egy, a lemez élőben újravett, és bónusznótákkal tűzdelt verziójával. Készül az új korong is, de előtte még piacra dobták a második válogatás-anyagukat.

Az első ilyen albumot 2010-ben adták ki, összefoglalva az addigi pályafutásukat. A márciusban megjelent "Greatest Hits Vol.2 - The Better Noise Years" pedig az azóta eltelt időt öleli fel. Jómagam nagy rajongója vagyok a csapatnak, így kíváncsian vártam, mely dalokat gyűjtötték csokorba. Én minden bizonnyal nehezen tudtam volna dönteni, hiszen mindegyik a szívemhez nőtt. Ennek tükrében bármelyik dalt szívesen fogadtam (volna), ám a végeredmény tekintetében egy kis csalódottság mégis van bennem De ezt majd a végén... előbb a pozitívumok.

Nem térnék ki az összes tételre, hiszen a dallistát végigfutva, aki ismeri a zenekart, annak ismerősek a nóták. A zúzósabb Born For Greatness, Face Everything And Rise és a húzóslágerek American Dreams, Help mellett az érzelgősebb dalok (Gravity, Periscope) sem hiányozhatnak. De hogy ne csak arról szóljon a történet, hogy összeválogatták a már létező stúdiófelvételeket, érdekességképpen egy-egy dalnak új verziója is szerepel a lemezen, mely némileg eltér az eredetitől. Itt van például a Broken As Me, melynek a Danny Worsnop (Asking Alexandria) duettjével felturbózott verzióját hallhatjuk.

A Still Swinging végébe pedig beleszőttek egy dubstepes kiállást is, ami nem rossz, de azért meglennénk nélküle. Ám nemcsak a sorlemezek dalaiból szemezgettek. Itt van például a "Time For Annihilation" koncertalbumhoz rögzített Kick In The Teeth és a Burn is .

A  hamarosan bemutatásra kerülő The Retailators című horrorfilm betétdala lesz a The Ending remasterizált változata. A film érdekessége, hogy Jacoby maga is szerepel benne több rockzenész társaságában, úgymint Tommy Lee, valamint  egykori és jelenlegi Five Fingers Death Punch-tagok: Bathory Zoli, Ivan Moody, Jason Hook és Chris Kael.

Ami pedig a csalódottságomat okozta az, hogy a huszonegy tételes anyag utolsó hat dalát inkább egy következő soralbum bónusztételeiként még el tudnám viselni, de véleményem szerint ide totál nem illenek. Amíg Danny Worsnop duettje feldobja az adott dalt, addig az Elevate, Help, Born For Greatness, Top Of The World elektronikával teletűzdelt remixei maximum érdekesnek mondhatók, de semmiképpen sem greatestnek.

A Face Everything And Rise és a Leader Of The Broken Hearts akusztikus verziója is inkább csak kellemes hallgatnivaló, minthogy az adott dal jobb változata lenne. Így ezek olyan nagy sikerű tételeket szorítottak ki a gyűjteményből, amelyeknek szerintem itt méltó helye lenne: Before I Die, Where Did The Angels Go, Wariors, Feel Like Home, Silence Is The Enemy. Egy greatest hitsnek 10 pontosnak kellene lennie, de ez így csak: 

7/10

paparoach_promo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3316498176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása