Rozsdagyár

HANGFOGLALÓ - 150 millió forint a magyar könnyűzenei élet szereplőinek

2021. december 28. - Kovenant

hangfoglalo_18.jpg

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma január 19-e éjféli benyújtási határidővel kiírt hét, a magyar könnyűzenei élet működését ösztönző új pályázatot. A felhívások között található médiatámogatási, előzenekari, nemzetközi showcase-részvételre irányuló, magyar nyelvű dalszerző programokat segítő, podcastek létrehozására szóló, és induló elektronikus produkcióknak szóló pályázat egyaránt. A kiírt támogatások összértéke csaknem 150 millió forint.

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Program Médiatámogatási Alprogram keretében kifejezetten könnyűzenei tematikájú podcastek készítésére és megjelentetésére. Pályázati cél: A könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó szerkesztők és szerkesztőségek ösztönzése és támogatása annak érdekében, hogy a magyar könnyűzenéről túlnyomórészt szöveges tartalmakkal bíró, a magyar könnyűzene szereplőit, ágait, tendenciáit, irányait bemutató, lehetőleg rendszeresen jelentkező, átgondolt podcast-műsorok készüljenek. A Kollégium azt is szeretné elérni ezzel a pályázattal, hogy a könnyűzenének teret adó online felületek plusz minőségi tartalomhoz jussanak, elinduljanak vagy megerősödjenek olyan „műsorok”, amelyek a magyar könnyűzenével foglalkoznak, amelyekre évek, évtizedek múlva akár forrásként is visszatekinthetnek a majdani kutatók.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Program Médiatámogatási Alprogram keretében kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadók számára könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére. Pályázati cél: A könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó nyomtatott és online médiumok – szakmai blogokat is beleértve – támogatása annak érdekében, hogy a hazai könnyűzene megfelelő fórumokhoz juthasson. A Kollégium olyan, legalább egy éve, folyamatosan megjelenő/frissülő önálló médiumokat vagy más médiumok mellékleteit/rovatait kívánja támogatni, amelyek önálló, saját készítésű, első közlésű cikkekben, cikksorozatokban, online videó anyagokban a magyar könnyűzenével foglalkoznak és vállalják, hogy a támogatás ideje alatt helyet biztosítanak a Hangfoglaló Program egyes alprogramjainak, eseményeinek és a résztvevőinek bemutatására is.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium harmadik alkalommal hirdet kísérleti jelleggel nyílt pályázatot a Hangfoglaló Program keretén belül induló és kezdő elektronikus zenei producerek és előadók hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására. Pályázati cél: Az Induló Előadói Alprogram keretében évadonként legalább kettő feltörekvő, tehetséges elektronikus zenei előadó és/vagy producer (beleértve akár alkotóközösségek) hang- és képfelvételének elkészítése, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítása.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Program Előzenekari Alprogramja keretében olyan könnyűzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek/előadók számára, akik koncertjeiken vagy turnéikon könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét játszó előzenekarokat (előadókat) léptetnének fel, illetve minimum hat hónapon keresztül vállalják, hogy az általuk kiválasztott előzenekaroknak, az ismertségük növekedését célzó mentori támogatást nyújtanak. A Hangfoglaló Program Kollégium célja a megújuló és ettől az évtől Előzenekari Mentori Pályázattal, hogy a korábbiaknál szorosabbra fűzze a pályázó főzenekarok és az általuk választott előzenekarok kapcsolatát annak érdekében, hogy az együttműködésük túlmutasson a közös koncertezésen. A Kollégium azt várja a felelősen pályázó főzenekarok tagjaitól és menedzsmentjétől, hogy az általuk kiválasztott előzenekarok ismertségének növelésében, közönséghez történő eljuttatásában (nemcsak koncerteken, de különböző kommunikációs felületeken keresztül is) saját ismertségüket, közönségüket használva segítik a feltörekvő formációkat. A Hangfoglaló Program Kollégiuma az Előzenekari Mentori Pályázatot egyfajta edukációs tevékenységnek, a pályájukon előbbre járó generációk felelős gondolkodásának, a következő nemzedékkel való partneri együttműködés kifejtésének tekinti.

A pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának részeként külföldi, könnyűzenei showcase fesztiválokon és könnyűzenei konferenciákon/online kurzusokon való részvétel támogatása. Ez a pályázati kiírás azért született, hogy a nemzetközi piacon aktívan dolgozó zenei menedzserek a Hangfoglaló Programmal és a Hangfoglaló Programirodával együttműködve, de a pályázók személyes aktivitását előtérbe helyezve vegyenek részt nemzetközi showcase-fesztiválokon és -konferenciákon, illetve 2022-ben, amennyiben a koronavírus helyzet ezt indokolja, ezen rendezvények online megfelelőin. Ez a pályázat immár negyedik éve a magyar könnyűzenében dolgozó szakembereket kívánja segíteni a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és elmélyítésében, ugyanakkor nem célja zenekari fellépések menedzseri kíséretének finanszírozása.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében a magyar nyelvű dalszövegírást nem az alkotás felől megközelítő, de azt bármilyen más módon népszerűsítő, oktató, megőrző és ösztönző projektekre (például a témában megvalósuló kutatásokra, dalszerző táborok szervezésére, szakmai programok, képzések lebonyolítására, magyar nyelvű dalokkal kapcsolatos rendezvényekre), a magyar nyelvű dalkultúra megőrzésére. Pályázati cél: A magyar nyelvű dalok megőrzésének, megismertetésének, értelmezésének támogatása, a magyar nyelvű dalszerzés kultúrájának támogatása, a magyar nyelvű dalok népszerűsítése, bemutatásuk elősegítése, ezáltal a magyar nyelvű dalok elismertségének és értékének növelése.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának részeként a könnyűzenei menedzsment iránt érdeklődő, de nemzetközi gyakorlattal még nem rendelkezők számára, 2021-ben zajló, három európai, könnyűzenei showcase fesztiválon való, a HOTS exportiroda szervezésében megvalósuló csoportos részvétel támogatása. A részvétel a pandémiás időszakra való tekintettel, amennyiben az események online térben valósulnának meg, online konferenciákon, képzéseken való részvétellel helyettesíthető a HOTS exportirodával egyeztetve.

Pályázati felhívás teljes szövege ITT olvasható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2316795286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása