Rozsdagyár

BLASTBEAT BAR - Kocsmatúra a Rozsdagyárral

2022. augusztus 02. - Chloroform Girl

img_20220729_225841.jpg

Milyen jó lenne olyan helyen koccintani a hétvégén, ahol a Rádió 1 slágerei helyett metal szól… Ahol az italakciók helyett zenekaros poszterek lógnak a falakról… Ahol az asztalokra nem rágót, hanem rockbandák matricáit ragasztják fel… De mégis hol talál manapság az ember ilyen klubot? Budapest belvárosában egymást érik a szórakozóhelyek, mégis mintha szinte lehetetlen lenne egy tisztességes rockkocsmát találni közöttük. Ezen a problémán próbál meg segíteni magazinunk új sorozata: kövess minket a körúton túlra, a talajszint alá, ahol az igazán jó helyek lapulnak!

A BlastBeat Bar Budapest kilencedik kerületében található, nem messze a nagyváros pezsgésétől. A pinceajtót nem túl feltűnő felirat díszíti - death metalosok előnyben, ugyanis az italkimérő intézmény cégére erősen hajaz egy old school death banda logójára. A választás nem véletlen, a BlastBeat Bar - széles és megfizethető árú italkínálata mellett - a metalzene súlyosabb darabjaival szolgál a betévedő vendégeknek. Ahogy ezt már a hely neve is sejteti, itt nem a top tíz rockdiszkós sláger fog szólni (amikről ITT értekeztünk), hanem igazi jó underground, csirkedarálós, vérköpős, duplázóban gazdag darabok.

bar.png

(Fotó: Farkas Luca)

Egyszerű bútorok, sörpadok, és faltól falig poszterek, albumborítók, szórólapok - a BlastBeat Bar fala nem csak zenekari promóciónak, de múzeumnak sem utolsó, hisz némelyik hirdetőanyag több tíz évvel korábbi eseményeket hirdet a látogatóknak. Azonban ne tévesszen meg minket a vértől és belsőségektől tocsogó enteriőr, nyugodtan hozzuk magunkkal kisujjeltartósabb barátainkat; itt ők is garantáltan jól fogják magukat érezni (már ha a ízlésviláguk a szimfonikus poszt-apokaliptikus rénszarvas daráló Krisztus-gyalázó extrém háborús pogány skandináv metal vonalon mozog), de nem csak a zenei, hanem az italkínálat miatt is.

A skála ugyanis nagyon széles, kisüveges-kisüzemi söröktől kezdve a csapolt Kőbányaiig bármit kérhetünk (persze azért az utóbbi fogy idelent a leggyorsabban). Semmiképp ne hagyjuk ki a hely specialitását, a házi kevertet sem (666 forintért, természetesen)! De az italozáson kívül egyéb programokkal is szolgál a hely: rendszeresen tartanak itt filmvetítéseket és társasjáték-esteket is; a társaság mindig kiváló, így ezeket is jó szívvel tudom ajánlani!

img_20220729_233224.jpg

Cím: 1093 Budapest, Czuczor utca 1.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/blastbeatbar

BÓNUSZ KÖR: MATRICÁK NYOMÁBAN!

Mindig kíváncsi voltam, milyen produkciók lapulnak a ragacsos kocsmaasztalokra, WC-papír tartókra, csempékre ragasztott matricák mögött, milyen elérést lehet nyerni egy-egy ilyen matricával. Mivel a BlastBeat Bar falait előszeretettel használják efféle promócióra, arra gondoltam, véletlenszerűen szemlézek párat a helyszínen hirdető együttesek közül.

BLOODY HOLLY AND THE RICKETZ:

bloody_holly.pngJóféle könnyed horror-punk:

BORU:

boru.pngÉjsötét, kőkemény sludge/post/black az Alföldről:

MOSARA:

mosara.pngNagyon izgalmas, sötét, keleties doom metal Amerikából, már megérte rákeresni:

RIVERS ABLAZE: 

rivers_ablaze.pngBudapesti progresszív blackened death, színvonalas produkció:

DEGENERATE MIND: 

degenerate_mind.pngOdaverős stoner metal egyenesen Athénból:

Remélem, sikerült pár új vendéget szereznünk a BlastBeat Barnak, és pár új hallgatót a fent listázott együtteseknek. Sorozatunk tovább folytatódik Budapest - és ha igény mutatkozik rá, egyéb városok - metal-kompatibilis klubjaiban. Akár virtuálisan, akár fizikailag - tartsatok velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4917895575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zelmo · https://zenehallgatas.blog.hu/ 2022.08.02. 18:31:33

Egyszerű bútorok, sörpadok - erről eszembe jutott Rejtő klasszikusa: Csak egyszerű, faragatlan asztalok és ugyanilyen vendégek találhatók az ilyen helyiségekben (Láthatatlan légió)
süti beállítások módosítása