Rozsdagyár

KINGS OF THRASH - A Megadeth volt zenészei hakniturnéra indulnak

2022. szeptember 19. - Kovenant

kings_of_thrash.jpg

Alig jelent meg a Megadeth bitangerősre sikerült új albuma "The Sick, The Dying ...  And The Dead'" címmel (kritikánk ITT olvasható), David Ellefson, a csapat alapító basszusgitárosa, aki tavaly távozott dicstelen körülmények között az együttesből (erről ITT írtunk részletesen), máris bejelentette, hogy turnéra indul több további volt-Megadeth zenésszel együtt és nem nagyon érdekli, hogy mit szól ehhez volt főnöke, Dave Mustaine.

Nem nehéz valamiféle bosszúként, de leginkább egyszerű, gyors bevételi forrásként tekinteni Dave Ellefson és Jeff Young volt gitárosok projektjére. Jeff Young az 1988-as "So Far, So Good ... So What" című lemezen játszott, Ellefson pedig a 2002 és 2010 közötti átmeneti kihagyás előtt és után az összes albumon szerepelt. Ráadásul a duó beszervezte Chris Poland gitárost is meglepetésvendégnek, aki az első két korongon, illetve a 2004-es visszatérő "The System Has Failed" anyagon hallható.

A szerényen csak Kings Of Thrash néven fellépő formációt Chaz Leon énekes/gitáros és Fred Aching dobos egészíti ki. A tervek egyelőre négy koncertről szólnak az Államokban, melyeken a "Killing Is My Business ... and Business Is Good!" és a "So Far, So Good ... So What!" albumokat fogják előadni teljes egészében.

Ellefson az alábbiakat nyilatkozta a projekt kapcsán:

Azt hiszem, hogy eszement erős dalokat és zenészeket gyűjtöttünk össze, hogy visszaidézzük annak a stílusnak a szellemiségét, melyet oly sok évvel ezelőtt mi hoztunk létre és határoztunk meg. A rajongók ezeknek a daloknak az előadását már nagyon régóta követelik és úgy gondolom, hogy most érkezett el az idő erre.

Jeff Young a Rock Interview Series YouTube-csatorna kérdésére, hogy Mustaine reagált-e terveikre már bármilyen módon, ezt válaszolta:

Nem igazán érdekel minket Mustaine reakciója. Nem is figyelek erre... Számukra ez nem rosszindulat vagy bosszú. Ez annak a zenének az ünneplése, melynek mindannyian a részesei voltunk, melyet segítettünk megalkotni. És óriási buli ez nekünk ... Ez kifejezetten nyerő helyzet: nyerő nekünk és nyerő Mustaine számára is, mert megkapja a szerzői tiszteletdíjat a fellépések után. Ha ezeket a nótákat koncerten eljátsszuk, ezzel ő is pénzt keres. Ez olyan lemezek promóciója, melyeket a rajongók remélhetőleg újra meghallgatnak és meg is vásárolnak, ami megint csak pénzt rak Mustaine zsebébe.

Számunkra ez az egész a pozitív hozzáállásról szól. Mindannyian a jelenben élünk - a mai pillanatban élünk és nem hátrafelé tekintünk ... Mert tudjuk, hogy mi a valós szándékunk és a szándék jelent ilyen esetben mindent. És a szándékaink pozitívak. Szeretünk együtt játszani ... Ez egyszerűen csak olyasmi, amit a rajongók akartak és meg szeretnénk adni a rajongóknak, amit akarnak. 

Mi mindenesetre megvárnánk Mustaine mester reakcióját is, mert kötve hisszük, hogy csak úgy hagyja, hogy saját anyagait mások játsszák el. Nem lennénk meglepve, ha nem is lenne semmi az egész Kings Of Thrash projektből: a Megadeth-főnöket sokkal keményebb fából faragták, minthogy csak úgy lenyeljen egy ilyen húzást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2617935022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása