Rozsdagyár

MAN IN THE WOODS - Badlands (2022)

2022. szeptember 23. - chris576

288508100_10160171113942841_8733378909748659091_n.jpg

Megmondom őszintén, egyedül az Argonauta Records logója vett rá arra, hogy belehallgassak a Man-szigeten 2016-ban megalakult Man In The Woods nevű stoner rock formáció (Marc Vincent - ének/basszusgitár, James Oxtoby - gitár, David Murray - gitár, Christian Hardman - dobok) "Badlands" címmel július 29-én megjelent debütalbumába.

Fura zenekarnév, még furább lemezborító. Mindez abszolút megtévesztő lehet, de egy rutinos zenehallgató pontosan ezért kattint és nem legyint. Én valahol a kettő között helyezkedem el: van, mikor a szkepticizmusom kerekedik felül és továbblépek, de legalább ugyanekkora szerep jut a kíváncsiságomnak is.

A Man In The Woods zenei receptje nem igazán tér el a tipikus stoner mezőnytől, hangzás, hangszerelés, előadásmód terén semmi meglepő vagy éppen újító megközelítés nem észlelhető. Visszakanyarodva a bandanévhez, valamint a borítóhoz: mivel stoner csapatról van szó, már nem is annyira fura mindez.

Az Icarus Landing vezeti fel a korongot: sejtelmes, lassan kígyózó, lebegős részek mögül lépnek elő a reszelősebb, riffcentrikusabb elemek, majd a kegyetlenül búgó gitárokkal elővezetett Speedeater hol szögelős, hol pedig heves bólogatásra késztető témái töltik ki a teret.

Egyes dalok hangulati elmei tökéletes összhangban vannak a lemezborítóval: a birodalmakat leigázó, hatalmas kardját a vállán pihentető harcos diadalittas menetelése találó illusztrációja a Man In The Woods atmoszférájának. Nem véletlen ez a borító, na. A The Abduction Of Barney Hill című dal elsöprő erővel és nyaktörő riffekkel húzza el a nótánkat, a Philosorapture pedig buldózerként száguld végig az emberen.

Szuggesztív, lebegős elemekkel operál a tízperces Iron Strider című nóta, de a hetedik perc környékén bejön a képbe egy Sabbath-ízű riffgyalu és szépen kihúzza magát az eddig csak békésen hullámzó darab. Pszichedelikus atmoszférával dolgozik a Toxicology, a Trenchfoot pedig a punk/garázs rock talaján vert gyökeret. Kicsit kilóg a lemezről, de nem rossz értelemben, nagyon ütős darab.

Nem szeretném túlragozni a dolgokat, a Man In The Woods egy nagyon ígéretes formáció, a "Badlands" pedig egy kiváló bemutatkozás. Kíváncsian várom a folytatást!

8,5/100026666980_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4417938464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása