Rozsdagyár

ENTRAILS - An Eternal Time Of Decay (2022)

2022. október 03. - chris576

290008013_579361380213418_7618123834737383639_n.jpg

Egy kissé megkésve szállítom le nektek az 1990-ben elstartolt svéd death metal brigád, az Entrails (Jimmy Lundqvist - gitár, Pontus Samuelsson - ének/basszusgitár, Arvid Borg - dobok, Markus Svensson - gitár) hetedik nagylemezének recenzióját, mely még június 24-én jelent meg a Hammerheart Records jóvoltából "An Eternal Time Of Decay" címmel.

Először jöjjenek a negatívumok. Az Entrails egyértelműen az Entombed által kitaposott vonalon alkot, amivel nem is lenne gond, de az, hogy még a zenekar logója is szinte ugyanúgy fest, mint az Entombedé vagy hogy a "Tomb Awaits" című lemezük borítója tiszta "Left Hand Path"-utánérzés, az már egy kissé erős.

Mindezeket ennyi év után persze teljesen felesleges felróni nekik, de én a helyükben biztosan megváltoztatnám a banda logóját, mert tisztára úgy festenek, mint egy Entombed-tribute zenekar. Azt viszont nem árt leszögezni, hogy a dalaik egész jók, ezen a téren nincs mibe belekötni.

A lemez címadó intrója nyitja meg az anyagot, majd a Die To Death rúgja ránk az ajtót: a HM-2-es pedál úgy röfög, mint egy vadkan, a riffek pedig horzsolnak, ahogy illik. A Fear The End punkos ütemei sem ültetik le a hangulatot, a The Dead viszont egy kissé szürkére sikeredett.

A kiválóan összekovácsolt Slayed To A Pile Of Flesh igazítja ki a sort, majd ismét egy kevésbé markáns darabbal (Open Casket Feast) folytatódik tovább a lemez. Ezt követi a Dead By Evil, mely egyszerű, mint a faék, de legalább éles kontúrral bír, könnyedén memorizálható a refrénje.

A banda előző lemezén (melyről ITT írtunk kritikát) több dallammal pakolta meg a dalokat, most inkább a horzsolás a jellemző, a lecsontozott, alapokra vett fémmegmunkálás. Ez viszont mindenképpen pozitívum, ugyanis nem egy kaptafára készülnek a korongjaik.

Átkozottul nehéz ebben a műfajban nem beleszürkülni az átlagba, főleg a hetedik lemez tájékán. Mondhatni, hogy a svédeknél még nem süllyedt nagyot a színvonal, de fel kell kötniük a gatyát, hogy legközelebb se csapjon át önismétlésbe a prudukció.

A HM-2-es death metal vonal kedvelőinek egyértelműen ajánlott az Entrails albuma, náluk aztán rendesen dolgozik a legendás torzítópedál. Korrekt anyag, de lehet nélküle élni.

8,5/10

3540285750_photo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6217944960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása