Rozsdagyár

FULL OF ANGER Underground Metal Fesztivál - 2022. november 19., Debrecen, Nagyerdei Víztorony

2022. október 19. - Béj
foa.jpg
Novemberben újra Debrecen gyűjti össze a thrash/black/death/doom metal megszállott rajongóit. A  Full Of Anger  2022. november 19-én, 18:00-tól üli XIII. szeánszát. Az underground metal szcéna szerteágazó vonulatainak jó néhány hazai és egy talján résztvevője osztja majd az igét a Nagyerdei Víztorony színpadán.

Az olasz Ulfhednar első európai turnéjának záróállomása lesz Debrecen és a XIII. Full Of Anger Fesztivál, így nem túlzás azt állítani, hogy a római zenekar igazi unikum lesz a bulin. Az Ulfhednar 2014-ben alakult Rómában. Az első albumot 2017-ben jelentették meg és utána Észak-Itáliában turnéztak. A második albumuk 2022. június 6-án jött ki és a nyarat erre a turnéra készülve töltötték. Szóval álljatok készen az Ulfhednarra és készülj Debrecen! Hangulatos black metal fiatal olasz legényektől és egy hölgytől, érdemes lesz időben érkezni és elcsípni az idei Full Of Anger bulit nyitó olasz zenekart.

 

Ugorjunk Magyarország egyik legaktívabb underground tűzfészkére, egészen pontosan Szegedre. Bár a város főleg black/death hordái lévén híresült el, másféle súly is lakozik a déli őrhelyen. A név már sejteti, hogy azért van kapcsolódási pont a black metal színtérhez, de a zene egészen más: hangulatos, de ólómsúlyú doom metal érkezik a Sentio Ergo Sum képében Debrecenbe. A szó a zenekaré:
A Sentio Ergo Sum egy 2006-ban alakult szegedi doom metal zenekar. Atmoszféráját tekintve a '90-es évek dallamosabb vonalát képviseli. Első lemezünk 2015-ben jelent meg "Egsegesis Logicae"' címmel, mely 2015 júniusában a hónap albuma elismerését nyerte el a műfaj legfontosabb médiumának számító doom.metal.com oldalon. Ezt 2019-ben egy újabb négytételes EP követte "For Her Frozen Hands" címmel. Jelenleg új lemezünkön dolgozunk, melynek megjelenése a jövő évre várható.
Érdemes időben érkezni és elcsípni a XIII. F.O.A. bulin másodikként fellépő Sentio Ergo Sumot - a hangulat és a súly garantált.

 

A miskolci Atomic hazánk egyik, ha nem a legrégebbi máig aktív legendás thrash metal zenekara. Első ízben színesítik a Full Of Anger Fesztivált.
Közel 40 éve alakult a zenekar, egy kis pihenőt leszámítva folyamatosan sugárzunk. Egy pár demóután 1994-ben egy svájci kiadónál jelent meg az első lemezünk. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy összeakadtunk a Metal Ör Die Records-szal, a gondozásukban jelent meg a második lemez, melyet rövidesen, még idén követ majd a harmadik. Örülünk neki, hogy meghívást kaptunk erre a remek underground fesztiválra és megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű zenekarokkal játszhatunk együtt! 
A XIII. F.O.A. bulin harmadik pozícióban fellépő Atomic bulijára mit is lehetne mondani? Bizony, bizony: kötelező! Thrash 'till death!!!

 

Három éve nem volt Full Of Anger buli és három éve nem játszott az Angerseed Debrecenben, így természetesen fokozott az izgalom:

2022 egy igazán mozgalmas év a zenekar történetében, nagyon sűrű volt eddig a tempó sok koncerttel, sok történéssel és az ősz sem lesz kevésbé pörgős. Egy új lemez anyaga már készen van demóformában, nemsokára nekilátunk véglegesíteni a dalokat és időközben egy új videoklip is érkezik. A játék neve még mindig death metal és ez így is marad, készüljetek egy brutális zúzásra! Talán mondani sem kell, de nagyon várjuk, hogy három év után újra Debrecenben játszhassunk, így nagyon készülünk és várunk mindenkit november 19-én a XIII. Full Of Anger Fesztiválra!

A 90-es évek death metal érzésvilága és egy kis újabb kori brutalitás - az idei Full Of Anger bulin negyedikként fellépő Angerseed buliján borítékolható a vegytiszta underground hangulat.

Talán senki nem lepődik meg, hogy hazánk egyik vezető black metal zenekara, a kazincbarcikai Frost a tavaly lemondani kényszerült Full Of Anger buli óta sem váltott stílust és nem sodródik az éppen aktuális zenei trendekkel... Sőt, új lemez is érkezett azóta, mely felfogható egyfajta esszenciájaként is a banda 26 éves munkásságának. 
Már többször vendégei voltunk a méltán neves Full Of Anger fesztiválsorozatnak ahol mindig szívesen játszottunk és természetesen most is örömmel látogatunk Debrecenbe. A műsorunk nagy részét az estén a régebbi dalok mellett, a tavaly megjelent, a hazai és a külföldi kritikák és rajongói visszajelzések alapján sikeres "Winterblood" album dalai teszik majd ki nagyrészt. Minden metalarcot várunk a nem mindennapi felhozatallal rendelkező XIII. FOA romboláson!
Régi korok brutalitása és hangulata, mindez fekete fémbe öntve - bizony, jól gondolod, az idei Full Of Anger bulin ötödikként fellépő Frost bulija neked is kötelező lesz.

 

A helyszín ismét Miskolc, de ezúttal egy jóval sötétebb és misztikusabb tónus közeleg Észak felől... az Aornos jó pár éve újabb üde színfolt a hazai black metal palettán, avagy inkább a fekete egy újabb árnyalata. Szintén első ízben lépnek fel a Full Of Anger bulin és eképpen definiálják magukat:
Összetett, kozmikus, apokaliptikus hangulatú black metal Magyarország északkeleti fertályáról, miskolci székhellyel. A zenében a sötét, kegyetlen él egyensúlyra törekszik az atmoszferikus oldallal. A hamarosan megjelenő új albumról is elhangzik néhány dal, amelyek tovább viszik a szakadék legmélyét fürkésző epikus vonalat.
Black metal fanoknak és egyéb érdeklődésű, nyitott érdeklődőknek is erősen ajánlott a XIII. F.O.A. bulit záró Aornos fellépése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2917957868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása