Rozsdagyár

RAMMSTEIN - Megszüntették a szexuális zaklatással kapcsolatos nyomozást

2023. augusztus 29. - Kovenant

tl.jpg

Tudatosan nem írtunk eddig a Rammstein énekesével, Till Lindemann-nal szembeni, szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakról. Egyrészt azért nem, mert kerüljük a bulvárhíreket, másrészt azért nem, mert semmilyen bizonyíték nem állt rendelkezésre az ügyben, de most változott a helyzet (a banda előző két albumáról ITT és ITT írtunk kritikát).

Ismert, hogy több nő is azzal vádolta a zenekart, illetve külön Till Lindemann énekest, hogy a koncert előtt és után toboroztak a frontember privát bulijára női rajongókat, akiket aztán részben alkohol, illetve drog segítségével bírtak rá arra, hogy velük az énekes szexuális viszonyt kezdeményezzen. A hírekre válaszul nyomozás is indult júniusban Németországban, a csapat azonban mindezek ellenére folytatta turnéját (az idei budapesti koncertjükről ITT írtunk beszámolót).

A berlini államügyészség a mai nappal pedig be is szüntette a nyomozást, mivel a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem lehetett bűncselekmény alapos gyanúját megállapítani. A hatóság nyilatkozata alapján nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy Lindemann akaratuk ellenére szexuálisan közeledett volna nők felé.

Szintén nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy a frontember drog segítségével használta volna ki hatalmi helyzetét kiskorúakkal szemben. Lindemann állítólagos áldozatai közül egy sem tett tanúvallomást, így a nyomozók nem tudták alátámasztani a szexuális visszaélésekkel és szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat.

Alena Makejeva, a Rammstein menedzsmentjének egy korábbi tagja ellen is megszüntették a nyomozást, akit azzal vádoltak, hogy lányokat szervezett be az afterpartikra. Így az üggyel kapcsolatos minden nyomozást lezártak. A helyzet kísértetiesen emlékeztet a lengyel Decapitated tagjai ellen felhozott, később hamisnak bizonyult vádakra, melyekről ITT írtunk részletesen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3418203445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása