Rozsdagyár

MUDVAYNE - Az összes új nu metal jellegű banda totál ugyanúgy szól

2024. január 14. - Kovenant

mudvayne.jpg

A hosszas kihagyást követően 2021-ben újra összeállt, de tizenöt év óta új lemezt ki nem hozott amerikai nu metal banda, a Mudvayne énekese, Chad Gray interjút adott az ausztrál The Underground nevű YouTube-csatornának, melyben sommás véleményt mondott a mostanában reneszánszát élő stílust felmelegítő új bandákról.

Talán nem kellene ezt mondanom, de leszarom. Mert én én vagyok és van mondanivalóm és el is mondom. Az új zenék, az új bandák, Isten bocsássa meg, de totál ugyanúgy szólnak számomra. 

Minden új zenéről ugyanaz a kicseszett dolog jut az eszembe. Az egyik banda csinál valamit, száz másik követi, aztán egy másik banda csinál valamit, erre újabbb száz zenekar követi őket és pontosan úgy szólnak, mint az az első kibaszott zenekar. 

A 2001-es Ozzfesten ott volt a Slipknot, a Manson, a Papa Roach, a Disturbed, a Mudvayne, a Drowning Pool: a most felsoroltak közül egyik sem szólt ugyanúgy. És azt hiszem, az egy különleges pillanat volt, mert mindenki a saját módján hozott újat a zenébe. 

Ott volt a System Of A Down és ezernyi másik együttes. És mindegyikük eredeti volt, mindenki a saját dolgát csinálta. Ennek mi is a része voltunk. A Mudvayne sokkal progresszívabb zenét játszott, mint a pályatársaink abból a korszakból. Szóval mi is tettük a dolgunkat. 

Iszonyatosan sok állat jó zene volt akkoriban és rengetegen szerették ezeket. Senki sem másolt senki mást. Ilyesmi alig fordult elő. Esetleg néhány csapat, ha érted, mire gondolok. De a legtöbb esetben a bandák a saját zenéjüket játszották és kitolták a zene határait, a hallgatót pedig igazi kihívás elé állították. És hát végülis erről szól a zene, nem? Az egyediségről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2918302759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása