Rozsdagyár

NIGHTWISH - Klippremier: Perfume Of The Timeless

2024. május 23. - Jurancsik Eszter

nightwish-april-2024-promo-credit-tim-tronckoe-2.jpg

Szeptember 20-án "Yesterwynde" címmel jelenik meg a Nightwish tizedik nagylemeze, amelyen több, mint három évig dolgozott a zenekar. Tuomas Holopainen alapító az alábbiakban mesélt a különleges albumcímről.

Ez a kitalált szó azt érzést írja le, amikor az ember vágyik egy olyan helyre, ahol még sosem járt. Létezik egy szótár, amely segít abban, hogy megalkosd a saját kifejezésed arra, ha valaminek nincs megfelelő angol definíciója. Arról is szól, hogy mi is az idő. A Youtube tele van fekete-fehér videókkal, melyeket csak később színeztek ki. Olyan, mintha egy másik dimenzióból jöttek volna, aztán kiszínezve máris úgy tűnik, mintha tegnap vették volna fel őket. Hirtelen úgy érzed, hogy nagyon kötődsz az előző generációkhoz, és azokhoz az emberekhez, akiket azokon a képeken látsz. Mindannyiuknak megvolt az élete, a hullámvölgyeik, és ők már nem léteznek, csak mint atomok, amelyek szétszóródtak az világegyetemben. És hamarosan mi is ebbe az állapotba kerülünk. Szóval ez elgondolkodtathatja az embereket.

Azt is tudni lehet, hogy a kiadvány azt a trilógiát zárja le, amelyet a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful" kezdett el és a 2020-as "Human :II: Nature" folytatott (e két album kritikája ITT és ITT olvasható). A mai nappal vált elérhetővé a korong első kislemezes dala, amely a Perfume Of The Timeless címet viseli, és amely szerzeményhez egy igen látványos videoklipet forgatott a csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4218409867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása