Rozsdagyár

DREAM THEATER - Vinylen adja ki újra életművét az ősszel Budapesten játszó prog-metal zenekar

2024. szeptember 26. - Kovenant

dream_theater_2024.jpg

7 vinyl-lemezes box set kiadásával indítja a 40 éves jubileumi ünneplést a Dream Theater, mely hamarosan Budapesten is koncertezik. A "Dream Theater Vol. 1" című gyűjtemény a zenekar ’90-es években megjelent albumait tartalmazza, vagyis a sokak által keresett "Images And Words", "Awake", "Falling Into Infinity" és "Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory" korongokat is vinyl formában. A gyűjteményes darab egy vadonatúj borítót is kapott Hugh Syme tervezésében.

Ráadásul ez a 2500 példányban elérhető kiadvány csak az első a műfajteremtő progresszív metal zenekar ünnepi kiadványai között, hiszen jövőre az életmű további részeit is kiadják egy második és harmadik csomagban. Előrendelést ITT adhatunk le a szeptember 27-én megjelenő lemezekre.

A Mike Portnoy-jal ismét kiegészült, Grammy-díjas Dream Theater emellett javában készíti az új, tizenhatodik nagylemezt is: a felvételek már lezárultak, és a keverés is talán lassan a végéhez közeledik. Emellett turnéra is indulnak az ősszel: alig egy hónap múlva, Londonban kezdik a fellépéseket, látványos és slágerekben gazdag műsort ígérve. Magyarországra november 1-én érkeznek, és a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel: a budapesti koncertre a kiemelt ülőhelyek már elfogytak, de néhány kiemelt álló-, illetve normál álló- és ülőjegy még elérhető. A csapat előző három lemezéről ITT, ITT és ITT írtunk kritikát.

Az európai szakasz 23 városban áll meg, és október 20-án kezdődik. A Dream Theater előadja klasszikusait és a rajongók kedvenceit is katalógusából, felejthetetlen zenei élményt ígérve.

Ez a turné rendkívül különleges lesz mindannyiunk számára! Minden előadás biztosan tele lesz izgalommal és különféle érzelmekkel. Alig várjuk, hogy újra színpadra állhassunk, és elkezdjük ennek a történelmi, 40 éves évfordulónak az ünneplését. És persze ez csak a kezdet, lesz még sok izgalmas Dream Theater-hírünk a következő hónapokban – tette közzé a zenekar.

unnamed_30.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr318500772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása