Rozsdagyár

ALCEST - December elején a Dürer Kertben

2016. november 14. - SerialSimeon

December elsején Budapesten is hallható lesz a blackgaze stílus megalkotója, a francia Alcest a Dürer Kertben.  A zenekar nem mást hoz magával vendégzenekarnak, mint a japán instrumentális rock csillagát, a Monot, illetve a svéd pg.lostot.

Az Alcestet sem a keményebb, sem a lágyabb zenét kedvelő embereknek nem kell bemutatni. A korai albumaik inkább egy erős black metálos dallamvilágot tükröztek, ám az utolsó néhány lemez már egy teljesen más kategóriába sorolható, ez lenne a shoegaze/blackgaze.  A shoegaze műfajt nehéz kategorikusan besorolni,  zeneileg inkább az indie rockra hasonlít, bár eredet szempontjából a post punkra, illetve a experimental popra vezethető vissza. A Neige által vezetett zenekar a szeptember 30-án kiadott 'Kodama' (lemezkritika ITT) című lemezét mutatja be hazánkban, a rajongók számára felüdülést jelenthet a koncert, mivel az együttes 2011 óta nem járt Magyarországon.

A Mono a 'Requiem for Hell' című albumát fogja bemutatni a koncertre látogatóknak, ez a banda kilencedik stúdióalbuma, amelyet azzal a Steve Albinivel vettek fel, aki már a Pixieszel, illetve a Nirvanaval is dolgozott együtt.

Az estét a pg.lost nyitja meg, akik utoljára 2009-ben jártak kis hazánkban, ezúttal a 'Versus' névre hallgató lemezüket hozzák el a magyar nagyérdeműnek.

Kapunyitás: 19:30

Elővételes jegyek: 4400 HUF
(Dürer Kert, Musicland, TIXA)
jegylink: http://tixa.hu/mono_alcest_durerkert
Helyszíni jegyek: 5000 HUF

- Sorbete

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr111961593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása