Rozsdagyár

VENDETTA INC - Új klip: WRETCHED MIND

2016. november 19. - drfreezy

inc.pngA budapesti Vendetta Inc. hivatalosan 2012-től működik, amikor is közel egy évnyi keresés után rátaláltak József Mátyás énekesre. Két demó dal és jó pár koncert után 2014-ben kiadták első EP-jüket Bristle With Rage címmel, melyre rengeteg pozitív visszajelzés érkezett.


A Vendetta Inc. stílusa leginkább a groove metál kifejezéssel definiálható. Többnyire a Pantera/Gojira/Lamb Of God által kitaposott utat követik, saját stílusukat hozzáadva.
A zenekar missziójának tekinti, hogy kompromisszumot nem ismerő zenéjével rávilágítson a metal zene kulturális vonzataira (is) és a műfaj értékként való integrációjára.
A 2015-ös Wacken Metal Battle tehetségkutatón elért harmadik helyezés után körvonalazódott a nagylemez koncepciója, majd rá egy évre, 2016 májusában kiadták azt Blight címmel. A kilenc tételes lemez felkerült az összes fontos online platformra, emellett hamarosan érkezik a fizikális formátum is. Rajongótáboruk által várt lemez folyamatos pozitív fogadtatásnak örvend, melyet a zenekar igyekszik élőben is alátámasztani.
A Blight nagylemez nyersebb, sötétebb hangulatot mutat. A kilenc tétel magában foglal kettő akusztikus átkötőt, melyek – amolyan Tarantino jelleggel – fejezetekre bontják a lemezt. A metalon belül több stílusbeli keveredés tapasztalható a lemezen, a hardcore-tól egészen a death metálig. A stúdiómunkálatok az egerszalóki Standing Waves Stúdióban zajlottak Sohajda Péter vezényletével, a borítót pedig Alapi Zsolt (Lowlife prod.) készítette. A digitális megjelenést a GarageLive Records felel, a fizikális formátum pedig szerzői kiadásban jelent meg.

Most pedig következzen a legutóbb kiadott klipjük, a Wretched Mind:

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6811973608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása