Rozsdagyár

RAMMSTEIN - Lehet, hogy az utolsó lemez készül

2017. szeptember 16. - Rock n roller

18588913_10154966936292713_6895276283309390939_o.jpgA német Rammsetin legutóbbi lemeze, a  Liebe ist für alle da megjelenése óta nyolc év telt el. 2015 óta készül hetedik stúdióalbum, ami Richard Z. Kruspe gitáros szerint lehet, hogy az utolsó lesz.

Till Lindemann és társai két éve kezdték el összerakni az új lemez dalait. Közben idén nyáron DVD és Blu-ray változatban is megjelent a Paris című koncertfilm. Most pedig nyilvánosságra került egy interjú Richard Z. Kruspe gitárossal:

"Mindig nagyon-nagyon stresszes, fájdalmas folyamat ez nálunk, és ideges is voltam miatta. Aztán megegyeztünk: felveszünk négy-öt dalt, hogy ne legyen rajtunk nyomás. Ebbe úgy két éve kezdtünk bele, és elmondhatom: valamiért most minden nagyon természetesen és szórakoztatóan ment. Azóta pedig olyan huszonnyolc dalötletet raktunk össze – ezeket még nem nevezném daloknak, csak ötleteknek. Valahogy sikerült megoldanunk, hogy visszatérjünk a Rammstein világának kezdeteihez, így újfent nagyon érzelmesen, szenvedélyesen közelítjük meg a dalszerzést. És ez ezelőtt nem így ment. Most megint mindenki nagyra értékeli a másikat, és majdnem olyan, mintha bezárult volna a kör: mintha megint nulláról kezdenénk, és ez tök jó érzés. Mintha átvészeltünk volna minden problémát, ami abból adódik, hogy huszonkét éven át ugyanazzal a felállással zenélsz, mert ez azért elég bonyolult…

Egy zenekar természetesen mindig az adott pillanatban elkészíthető legjobb lemezét akarja megcsinálni. Ezúttal megpróbálkozunk a produceri csapat megváltoztatásával is, hiszen az utolsó hat lemezen ugyanazzal a producerrel dolgoztunk, és most úgy éreztük, itt az idő váltani. Jelenleg új producerjelöltekkel találkozunk, és megpróbáljuk megtalálni a lehetséges legjobb csapatot. Valamiért egyébként úgy érzem, ez lesz az utolsó album, amit elkészítünk. Ez csak egy érzés – lehet, hogy tévedek, de jelenleg az van bennem, hogy talán ez az utolsó nekifutásunk egy lemeznek, és kétszáz százalékot akarok beleadni. Azt akarom, hogy a lehetséges legjobb legyen. És amikor hallgatom a zenéket, nagyon komoly potenciált érzek benne, és nagyon elégedett is vagyok azzal, ahol jelenleg tartunk. Szóval alig várom, hogy talán jövőre megkezdjük a felvételeket."

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsdagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1812869298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása